"Седем ястия с риба и морски дарове"
3. Салата с рулца от раци
4. Морски дарове с бадемово-сметанов сос
5. Риба в сметанов сос
6. Скариди в сос /вариация на "Скариди Саганаки"/
7. Филе от хек в сметаново-горчичен сос
Продукти:
500-600г филета от аржентински хек /това са 4 филета/
200г готварска сметана
1с.л. едрозърнеста горчица
2с.л. мека гoрчица
сол
черен пипер
кимион
щипка лют червен пипер
150г настърган кашкавал
Филетата риба подсушете с кухненска хартия. Подредете в подходящ съд. Поръсете ги със сол, черен пипер, кимион, лют червен пипер и зехтин. Оставете за 20 мин да поемат солта. Загрейте фурната на 200 градуса и печете филетата за около 15-20 мин.
В купа разбийте готварската сметана и горчицата. Извадете рибата от фурната и залейте със соса. Върнете във фурната и оставете още 20 минути да се готвят докато се смесят ароматите и се получи гъст сос.
Извадете рибата, покрийте я плътно с настъргания кашкавал, върнете я във фурната и я изключете. Целта е кашкавала да се разтопи и да се смеси със соса.
Много сочна и крехка риба риба с плътен и вкусен сос.
4. Морски дарове с бадемово-сметанов сос
5. Риба в сметанов сос
6. Скариди в сос /вариация на "Скариди Саганаки"/
7. Филе от хек в сметаново-горчичен сос
Продукти:
500-600г филета от аржентински хек /това са 4 филета/
200г готварска сметана
1с.л. едрозърнеста горчица
2с.л. мека гoрчица
сол
черен пипер
кимион
щипка лют червен пипер
150г настърган кашкавал
Филетата риба подсушете с кухненска хартия. Подредете в подходящ съд. Поръсете ги със сол, черен пипер, кимион, лют червен пипер и зехтин. Оставете за 20 мин да поемат солта. Загрейте фурната на 200 градуса и печете филетата за около 15-20 мин.
В купа разбийте готварската сметана и горчицата. Извадете рибата от фурната и залейте със соса. Върнете във фурната и оставете още 20 минути да се готвят докато се смесят ароматите и се получи гъст сос.
Извадете рибата, покрийте я плътно с настъргания кашкавал, върнете я във фурната и я изключете. Целта е кашкавала да се разтопи и да се смеси със соса.
Много сочна и крехка риба риба с плътен и вкусен сос.
Харесва ми, макар да предпочитам мерлузата пред хека.
ОтговорИзтриване