понеделник, 8 септември 2014 г.

И да похапнем ... Бяла риба с вкусна коричка от тиквички

Днешната публикация продължава предизвикателство, което си поставих преди месеци тук  "Седем ястия с риба и морски дарове". Малко изостанала, но незабравена във времето рубрика. Днес я допълвам с огромно удоволствие с бърза и лесна рецепта за вкусно приготвена риба. И така:

"Седем ястия с риба и морски дарове"



2. Бяла риба с вкусна коричка от тиквички
Продукти:
700г риба /при мен беше филета хек/
300г настъргани тиквички
4с.л. настърган пармезан
2с.л. настърган кашкавал
8с.л. хлебни трохи
1ч.л. универсална подправка за супи
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
пресен копър
зехтин

Рибата измийте и подсушете добре. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Оставете в хладилника около 30 мин. да си поеме солта.
Пресовайте или нарежете на ситно скилидките чесън. Загрейте малко зехтин и задушете за около минута-две чесъна. Прибавете тиквичките и оставете да се готвят докато омекнат, като разбърквате непрекъснато. Когато са готови добавете хлебните трохи. Разбъркайте и оставете на котлона още около минута. Дръпнете съда от огъня и прибавете пармезана и кашкавала. Овкусете със сол, черен пипер и копър.
Подредете филетата в предварително намаслена тава. Разпределете сместа от тиквички върху рибата и притиснете добре сместа да прилепне.
Печете в предварително загряла на 200 градуса фурна за около 20-25 мин. или до готовност.
Това е, много лесно и ужасно вкусно.

*Хлебните трохи приготвих от този хляб, който бе с микс от тиквени и слънчогледови семки. Семките се запазиха цели и стояха доста добре в тиквената коричка.
*Приготвих за рибата маслено-лимоновия сос на Пепи, получи се добре



Да ви е сладко!

Източник: тук

4 коментара:

  1. Това ми влиза сред фаворитите!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо и аз съм впечатлена! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Траянка, Кате, Веси благодаря ви! Това е една от най-лесните рецепти за вкусно приготвена риба. Опитайте :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...