петък, 4 април 2014 г.

И да похапнем ... Бял хляб

Продукти:
210мл прясно мляко
1 яйце
1/2 с.л. захар
50г масло
1ч.л. самардала
350-370г бяло брашно
5г суха мая
Леко затоплете млякото, да не е горещо. Разбийте яйцето с вилица или телена бъркалка. Стопете маслото. Слагайте продуктите в хлебопекарната в следния ред - мляко, яйце, захар, масло, брашно, предварително пресято и смесено със солта, суха мая. Включете машината на програмата за бял хляб, с продължителност не по-малко от 3 часа, настройте на 750г и "слабо препечена коричка". Внимавайте, коричката на хляба много бързо се препича и затова настройте машината за слабо препечена коричка.
Получава се чудесен, въздушен и мек хляб с приятен аромат на самардала и вкусна коричка.
* Ако искате да разнообразите хляба, може да му добавите микс от различни семена /1/2ч.ч./. Добавят се след звуковия сигнал на машината за хляб
или сушени домати и парченца маслини - количеството също е 1/2 ч.ч.

Да ви е сладко!


3 коментара:

  1. Диди, прекрасен е! Като знам какви боклуци ни продават в магазините... Ето това е истински хляб!
    Поздрави сърдечни. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дианка, идеално хлебче си измайсторила! Така нежно и пухкаво и с тази ароматна тревица... Приказка!
    Хубава неделя ти желая, мила! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, Ирма благодаря момичета! Много, много обичаме този хляб, а и рецептата е без засечка и самардалата му придава невероятен аромат :).
    Хубава нова седмица момичета!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...