И да похапнем ... Малки питки с пълнеж

Продукти:
100 мл прясно мляко
20г мая
1с.л. захар
100 мл заквасена сметана
1 яйце
30мл олио
1ч.л. самардала
1ч.л. суха мащерка
брашно за меко тесто /около 300-400г/
за пълнежа:
2 яйца
2с.л. заквасена сметана
сирене
кашкавал
пушен бекон
Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко. Разбийте яйцето със заквасената сметана и добавете олиото.
В подходяща тава пресейте брашното. Смесете със самардалата и мащерката. Направете кладенче в средата и излейте сместа със маята и заквасената сметана. Омесете меко тесто. Покрийте го и оставете на топло да втаса за около час или докато удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на 16 парчета. Всяко оформете на топче и направете в средата вдлъбнатинка. Нея ще напълним щедро с плънка.
За плънката разбийте яйцата със сметаната. Добавете ситно настъргани любимите си сирена и кашкавал и ситно нарязан колбас. При мен беше обикновено краве сирене, кашкавал и пушен бекон.
Напълнете питките с плънката и печете в предварително загряла на 200 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!



Коментари

  1. Много ми харесват питките ти,Диди!Особено щом присъства и квасена сметана няма начин да не са прекрасни,а и така ми изглеждат!Сърдечна прегръдка и хубаво лято пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Роси! Ти и Ева Тонева сте подстрекателките :))), от вас се запалих по тестата със заквасена сметана :))) и страааашно ми харесва резултата.
      Прегръдки и хубав ден!

      Изтриване
  2. Прекрасни са, Диана!С тази златиста коричка...просто неустоимо!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря Траянка, радвам се че ти харесват.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  4. Чудесно предложение за закуска, много идейно. А да не говорим за вкуса, определено ще ни е сладко, Диди.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери! Прекрасна закуска бяха тези малки питки, наистина.
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  5. Каква красота ,каква неустоима публикация Диди!
    СТРАХОТНА РЕЦЕПТА С МНОГО МАТЕРИАЛ, КАКТО КАЗВАМ НА ХУБАВИТЕ НЕЩА.
    ПРЕКРАСЕН ДА Е ДЕНЯТ ТИ МИЛА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравче благодаря! Радвам се че ти харесват моите питки, бяха наистина с мнооого матерял :))
      Поздрави и прекрасен ден и на теб!

      Изтриване
  6. Много хубави рецепти, Дианка!

    ОтговорИзтриване
  7. О, Дианка, искам на гости у вас!!!
    Много вкусни, пухкави и красиви питки, браво! А щом имат и мащерка, стават още по-желани за мен! Хм, не съм правила скоро соленко... Благодаря за рецептата и идеята, мила!
    Много настроение и усмивки ти желая! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма идвай :)). Тези питки свършиха отдаван, но ще забъркаме други ;), още по-хубави и ароматни.
      Благодаря ти, мила! Сърдечни поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  8. Страхотни, страхотни са!!! Искам и аз на закуска у вас!!! Хубав ден, Дианка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай Кате! Ще се радва да ми бъдеш гост :), пък ще направим и от питките и още много други неща:)
      Прегръдки, мила и усмихнат ден!

      Изтриване
  9. Разкошни са! Много ми се иска точно сега, когато съм много гладна да си грабна една от монитора. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Невероятни и изкусително вкусни!
    Дианче, успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте, направих питките. Стават в силиконови формички за мъфини. Направих ги така, защото тестото ми се получи по-меко. И ако нямате оригиналните подправки по рецепта, не използвайте само едната или заместители. Аз ползвах само мащерка и не стана добре. Ако ги няма и двете, по-добре без подправки изобщо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Анонимен /бих се радвала ако споделиш име/! Аз определено не споделям твоето мнение, но го уважавам. Принципно рецептата не е богата на подправки. Използвам самардала, за да овкуся тестото /вместо сол/, защото харесвам вкуса и аромата и. Мащерката също харесвам и затова добавих. В тестото може да добавиш подправки каквито, които харесваш или просто да ги пропуснеш. Важното е да допада на вкуса ти.
      Благодаря, че сподели впечатления.
      Хубава сряда!

      Изтриване

Публикуване на коментар