вторник, 11 юни 2013 г.

И да похапнем ... Малки питки с пълнеж

Продукти:
100 мл прясно мляко
20г мая
1с.л. захар
100 мл заквасена сметана
1 яйце
30мл олио
1ч.л. самардала
1ч.л. суха мащерка
брашно за меко тесто /около 300-400г/
за пълнежа:
2 яйца
2с.л. заквасена сметана
сирене
кашкавал
пушен бекон
Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко. Разбийте яйцето със заквасената сметана и добавете олиото.
В подходяща тава пресейте брашното. Смесете със самардалата и мащерката. Направете кладенче в средата и излейте сместа със маята и заквасената сметана. Омесете меко тесто. Покрийте го и оставете на топло да втаса за около час или докато удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на 16 парчета. Всяко оформете на топче и направете в средата вдлъбнатинка. Нея ще напълним щедро с плънка.
За плънката разбийте яйцата със сметаната. Добавете ситно настъргани любимите си сирена и кашкавал и ситно нарязан колбас. При мен беше обикновено краве сирене, кашкавал и пушен бекон.
Напълнете питките с плънката и печете в предварително загряла на 200 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!



22 коментара:

  1. Много ми харесват питките ти,Диди!Особено щом присъства и квасена сметана няма начин да не са прекрасни,а и така ми изглеждат!Сърдечна прегръдка и хубаво лято пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Роси! Ти и Ева Тонева сте подстрекателките :))), от вас се запалих по тестата със заквасена сметана :))) и страааашно ми харесва резултата.
      Прегръдки и хубав ден!

      Изтриване
  2. Прекрасни са, Диана!С тази златиста коричка...просто неустоимо!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Соня! Хубав ден, мила!

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря Траянка, радвам се че ти харесват.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  4. Чудесно предложение за закуска, много идейно. А да не говорим за вкуса, определено ще ни е сладко, Диди.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери! Прекрасна закуска бяха тези малки питки, наистина.
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  5. Каква красота ,каква неустоима публикация Диди!
    СТРАХОТНА РЕЦЕПТА С МНОГО МАТЕРИАЛ, КАКТО КАЗВАМ НА ХУБАВИТЕ НЕЩА.
    ПРЕКРАСЕН ДА Е ДЕНЯТ ТИ МИЛА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравче благодаря! Радвам се че ти харесват моите питки, бяха наистина с мнооого матерял :))
      Поздрави и прекрасен ден и на теб!

      Изтриване
  6. Много хубави рецепти, Дианка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Весела! Хубав и усмихнат ден!

      Изтриване
  7. О, Дианка, искам на гости у вас!!!
    Много вкусни, пухкави и красиви питки, браво! А щом имат и мащерка, стават още по-желани за мен! Хм, не съм правила скоро соленко... Благодаря за рецептата и идеята, мила!
    Много настроение и усмивки ти желая! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма идвай :)). Тези питки свършиха отдаван, но ще забъркаме други ;), още по-хубави и ароматни.
      Благодаря ти, мила! Сърдечни поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  8. Страхотни, страхотни са!!! Искам и аз на закуска у вас!!! Хубав ден, Дианка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай Кате! Ще се радва да ми бъдеш гост :), пък ще направим и от питките и още много други неща:)
      Прегръдки, мила и усмихнат ден!

      Изтриване
  9. Разкошни са! Много ми се иска точно сега, когато съм много гладна да си грабна една от монитора. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Невероятни и изкусително вкусни!
    Дианче, успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ина! Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  11. Здравейте, направих питките. Стават в силиконови формички за мъфини. Направих ги така, защото тестото ми се получи по-меко. И ако нямате оригиналните подправки по рецепта, не използвайте само едната или заместители. Аз ползвах само мащерка и не стана добре. Ако ги няма и двете, по-добре без подправки изобщо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Анонимен /бих се радвала ако споделиш име/! Аз определено не споделям твоето мнение, но го уважавам. Принципно рецептата не е богата на подправки. Използвам самардала, за да овкуся тестото /вместо сол/, защото харесвам вкуса и аромата и. Мащерката също харесвам и затова добавих. В тестото може да добавиш подправки каквито, които харесваш или просто да ги пропуснеш. Важното е да допада на вкуса ти.
      Благодаря, че сподели впечатления.
      Хубава сряда!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...