Този чийзкейк ме грабна още щом го видях тук. Любимата ми торта е Морковената, която която у дома се приготвя само по специален повод. Когато видях чийзкейкa, който доста се доближава до тортата реших, че е по вкуса ми и трябва непременно да опитам.
Продукти:
Продукти:
за кексовата част:
2 яйца
1ч.ч. захар
3/4ч.ч. олио
1ч.ч. брашно за кекс /ако нямате заменете го с бяло брашно и добавете 1ч.л. бакпулвер/
щипка сол
240г ананас от консерва, нарязан на малки кубчета
1ч.ч настъргани моркови
1/2ч.ч едро нарязани орехи
1/2ч.ч. кокос
ванилия
за чийзкрема:
400г крема сирене
3/4ч.ч. захар
1с.л. брашно
3 яйца
ванилия
за глазурата:
60г крема сирене
1с.л. меко масло
1 3/4ч.ч. пудра захар
1с.л. сок от консерва ананас
ванилия
Започнете с приготвянето на кексовата смес. Разбийте яйцата и захарта. Добавете предварително пресятото брашно и солта и рабъркайте до хомогенизиране. Накрая добавете морковите, орехите и кокоса. Ароматизирайте с ванилия. Разпределете сместта в подходяща тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
За чийзкрема разбийте крема сиренето, захарта и брашното. Добавете едно по едно яйцата. Ароматизирайте с ванилия. Разпределете върху кексовата смес половината от чийзкрема. С помощта на дървено шишче направете няколко кръгови движения в сместа, за да получите мраморен ефект. Разпределете отгоре втората половина от чийзкрема. Печете в загряла на 180 градуса фурна за 60-65 мин. Готовия чийзкейк оставете да се охлади за 4-5 часа, а най-добре за една нощ.
Пригответе глазурата като разбиете на крем всички продукти. Разпределете върху чийзкейка. Оставете да стегне за поне час в хладилник.
Това е! Малко трудоемко, но резултата си струва. Опитайте!
* Глазурата ми стана доста течна и не ми допадна. Мисля, че сока от ананаса е излишен и бих добавила 2-3 с.л. маскарпоне и 2-3с.л. бита сметана.
* За да се получи добър мраморен ефект, ядките и ананаса трябва да са доста ситно нарязани.
Източник на рецептата: Sifting focus
щипка сол
240г ананас от консерва, нарязан на малки кубчета
1ч.ч настъргани моркови
1/2ч.ч едро нарязани орехи
1/2ч.ч. кокос
ванилия
за чийзкрема:
400г крема сирене
3/4ч.ч. захар
1с.л. брашно
3 яйца
ванилия
за глазурата:
60г крема сирене
1с.л. меко масло
1 3/4ч.ч. пудра захар
1с.л. сок от консерва ананас
ванилия
Започнете с приготвянето на кексовата смес. Разбийте яйцата и захарта. Добавете предварително пресятото брашно и солта и рабъркайте до хомогенизиране. Накрая добавете морковите, орехите и кокоса. Ароматизирайте с ванилия. Разпределете сместта в подходяща тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
За чийзкрема разбийте крема сиренето, захарта и брашното. Добавете едно по едно яйцата. Ароматизирайте с ванилия. Разпределете върху кексовата смес половината от чийзкрема. С помощта на дървено шишче направете няколко кръгови движения в сместа, за да получите мраморен ефект. Разпределете отгоре втората половина от чийзкрема. Печете в загряла на 180 градуса фурна за 60-65 мин. Готовия чийзкейк оставете да се охлади за 4-5 часа, а най-добре за една нощ.
Пригответе глазурата като разбиете на крем всички продукти. Разпределете върху чийзкейка. Оставете да стегне за поне час в хладилник.
Това е! Малко трудоемко, но резултата си струва. Опитайте!
* Глазурата ми стана доста течна и не ми допадна. Мисля, че сока от ананаса е излишен и бих добавила 2-3 с.л. маскарпоне и 2-3с.л. бита сметана.
* За да се получи добър мраморен ефект, ядките и ананаса трябва да са доста ситно нарязани.
Източник на рецептата: Sifting focus
На тези морковени изкушения само им се каня, пък нищо не предприемам! Провокираш ме с този чийзкейк!
ОтговорИзтриванеХубаво лято, Диана!
Дианче, ще ме тормози сега и мен тази рецепта :) Много вкусно звучи! Записвам си го.
ОтговорИзтриванеДианка, пак предлагаш нещо интересно!
ОтговорИзтриванеМного добра идейка,Дианче!
ОтговорИзтриванеПредполагам,че е голяма вкусотия,благодаря че сподели рецептата!