След Най-вкусните ванилови кексчета нареждам и тези шоколадови бижута, които ви пленяват с неустоим аромат на канела и шоколад и нежен бананов вкус. Невероятна комбинация на аромати и вкусове. Опитайте, може би ще допаднат и на вас!
Продукти:
200г брашно
2ч.л. бакпулвер
1/4ч.л. канела
1с.л. натурално какао
2с.л. какао "Нескуик"
1 яйце
70г бяла захар
70г кафява захар
125г кисело мляко
100мл олио /или 50г разтопено масло/
1 банан
шепа сушени червени боровинки или тъмни стафиди
80г бял шоколад, ситно настърган
Приготвянето е по стария изпитан начин: сухи + мокри съставки.
Започваме със сухите съставки. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете с канелата, какаото, настъргания шоколад и сушените плодове.
Отделно разбийте яйцето със захарта до бял крем. Добавете киселото мляко и мазнината и разбъркайте.
Прибавете сухите към мокрите съставки на порции като бъркате само със силиконова или дървена бъркалка до пълното смесване на съставките. Накрая прибавете пюрирания банан.
Така получената кексова смес разпределете във форми за мъфини, които предварително сте покрили с хартиени капсули. Печете в загряла на 180 градуса фурна около 25 мин. или до суха клечка.
Това е! Бързо, лесно,а толкова вкусно.
Да ви е сладко!
Продукти:
200г брашно
2ч.л. бакпулвер
1/4ч.л. канела
1с.л. натурално какао
2с.л. какао "Нескуик"
1 яйце
70г бяла захар
70г кафява захар
125г кисело мляко
100мл олио /или 50г разтопено масло/
1 банан
шепа сушени червени боровинки или тъмни стафиди
80г бял шоколад, ситно настърган
Приготвянето е по стария изпитан начин: сухи + мокри съставки.
Започваме със сухите съставки. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете с канелата, какаото, настъргания шоколад и сушените плодове.
Отделно разбийте яйцето със захарта до бял крем. Добавете киселото мляко и мазнината и разбъркайте.
Прибавете сухите към мокрите съставки на порции като бъркате само със силиконова или дървена бъркалка до пълното смесване на съставките. Накрая прибавете пюрирания банан.
Така получената кексова смес разпределете във форми за мъфини, които предварително сте покрили с хартиени капсули. Печете в загряла на 180 градуса фурна около 25 мин. или до суха клечка.
Това е! Бързо, лесно,а толкова вкусно.
Едва ли има някой, на когото да не допаднат. Прекрасни са, Дианче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Диде,обожавам аромата на печен банан в сладкиш и към него задължителна е и канелата,много му подхожда,така че веднага бих си взела от твоите пухчовци и то не едно!Заглавието напълно съответства!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеИ аз съм на мнение ,че са бижута,и то с ювелирна стойност!отдавна не съм правила мъфинчета и мисля ,че ме подкукороса ......:)Лека вечер ,Дианче!
ОтговорИзтриванеils sont beaux et bien gourmands
ОтговорИзтриванеbonne soirée
Дианка, ще им се насладя зимата на тези сладурчета, че сега не ми е още бананово:)
ОтговорИзтриванеАми най- са си, няма спор, то си личи дори и от снимките само:). Не бих отказала такава почерпка;) Поздрави, Дианка!
ОтговорИзтриванеДианче, това си го копвам. Щом има какао за нас са!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Благодаря ви момичета. Много съм доволна, че тези малки кексчета допаднаха и на вас. Сърдечни поздрави и усмихнат ден!
ОтговорИзтриване