И да похапнем ... Шоколадови мъфини с ягодов крем

Днешната рецепта е за едни наистина фантастични малки кексчета, допълнително обогатени с ягодов крем. Попаднах на нея търсейки идея за брауни с ягоди и разглеждайки страница след страница попаднах на тази рецепта на Роси. Прочетох и рецептата на Анастасия. Много ми хареса и реших веднага да променя първоначалната си идея за брауни и не съжалявам. Направих кексчетата какаови, добавих бял шоколад в тях, вместо тъмен и се получи невероятен контраст с ягодовия крем. А за вкуса да не говорим yahoo.
Ето и моята рецепта:
Продукти:
100г меко масло
100г захар /70г бяла + 30г кафява захар/
3 яйца
20г олио
2ч.л. бакпулвер
180г брашно
1с.л. какао
100г бял шоколад

за крема:
300г крем - сирене
60г захар
1 яйце
200г ягоди
Разбийте маслото и захарта на крем. Добавете едно по едно яйцата и олиото. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към сместа, като разбърквате с помощта на силиконова или дървена шпатула. Накрая оцветете тестото с какаото. Към така получената кексова смес добавете нарязания на по-едри парчета шоколад.
За крема разбийте яйцето със захарта. Добавете крем-сиренето и разбъркайте до хомогенизиране. Накрая прибавете нарязаните на малки парченца ягоди.
Във фирми за мъфини, които предварително сте покрили с хартиени капсули, разпределете кексовата смес, като ги пълните до половината. Отгоре сложете 1-2с.л. от крема. 
Печете в предварително загряла на 190 градуса фурна за около 30 мин. или до готовност.Охладете. 
Фантастични малки кексчета за похапване по всяко време.

Да ви е сладко!

Коментари

  1. Точно от това имам нужда в момента - от едно уханно кексче! Приказно изглеждат, Дианче, нежни, ароматни, красиви!
    Аз отдавна си търся такива правоъгълни формички, би ли споделила твоите къде ги откри?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Мария! Формичките са единични, парвоъгълни и поемат по-малко количество от стандартните кръгли форми за мъфини. Наскоро в Бургас откриха един немски магазин, та от там се сдобих с тях и много съжалявам, че си купих само 6 бройки. Исках да си взема още, но за съжаление количеството е изчерпано вече и нямат ново зареждане за сега. Надявам се скоро да има :).
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ее, жалко! :( В Бг наистина е много трудно да си намери човек нещо готино - или не са чували въобще, или пада едно издирване... Благодаря все пак, ще си взема такива формички като се поразходя следващия път до Франция :)
      Желая ти хубава вечер и успешна нова седмица, Дианче!

      Изтриване
  3. Леле, това е ужасно вкусно, ама направо ми останаха очите в него! Дианка, браво, страхотни кексчета си приготвила! Грабвам едничко, да знаеш. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери благодаря! Заповядай вземи си :), със сигурност ще ти хареса.
      Поздрави сърдечни и спокойна вечер!

      Изтриване
  4. Чудесно съчетание и ароматни кексчета! Направо ухаят!
    Поздрави и приятен следобяд, Диана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ина благодаря, наистина ухаят :)
      Сърдечни поздрави и спокойна вечер!

      Изтриване
  5. Отговори
    1. Така е Миленка мнооого вкусни ;). Благодаря ти мила и усмихната вечер от мен!

      Изтриване
  6. Диди,много се радвам,че отново съм ти вдъхновител и то за рецепта,която ми е много сантиментална,защото тя е повода да се сприятелим с Мина.
    Още когато я направих си бях дала дума,че ще я опитаме и в шоко вариант и ето колко години вече още не съм.Тези мъфинки съм ги правила преди да направя блога.Наистина са много сполучливи.Благодаря ти,че ми ги припомни,за да се наканя най-после да осъществя старото си намерение.Но ще е с малини.
    А сега ти открадвам едно кексче и ти пожелавам успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси нали знаеш, че имам особен сантимент към твоето кулинарно кътче. Рецептите се си по мой вкус :) и честичко те навестявам. Непремено пробвай и в шоко вариант, защото мъфините са трепач ;). Ще чакам да ги видя и с малини.
      Прегръдки и спокойна вечер!

      Изтриване

Публикуване на коментар