И да похапнем ... Тиквено - кокосов кейк

Тези, които често посещават блога знаят моята слабост към кокоса. Харесвам аромата и вкуса му, а това тиквено - кокосово съвършенство отдавна чакаше своя ред. Рецептата ми се стори доста обикновена и не очаквах такъв резултат. Мек, сочен и цветен десерт минава в графа "любими" :). Аз му се насладих, опитайте и вие :).
Продукти:
100г меко масло
100г бяла захар /може да се увеличи с още 20г ако обичате да ви е по-сладко/
50г кафява захар
2 яйца
230г тиквено пюре
250г брашно
10г бакпулвер
щипка сол
100г кокосови стърготини
Разбийте маслото и двата вида захар до получаване на кремообразна смес. Добавете едно по едно яйцата и тиквеното пюре. Пресейте брашното с бакпулвера и солта и прибавете. Разбъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Накрая добавете кокоса и хомогенизирайте.
Покрийте правоъгълна кексова форма с хартия за печене. Разпределете в нея кексовата смес и печете в предварително загряла на 180 градуса фурна за около 50 минути или до готовност.
Да ви е сладко!

Коментари

  1. Ауууууу, какъв е този разкош! Аз също съм голям фен на кокоса, и ще трябва да пробвам, в моята графа "любими" винаги има място за добавяне на нещо ново!
    Поздрави имного целувки от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз си имам такива любители на кокоса у дома, така че този чуден кекс много ще ни допадне!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз си умирам за кокос, така че определено ми харесва предложението ти, Диди, чудесно е!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен аромат, приказно красив цвят и неустоима визия! Прекрасна нова седмица, Дианка!

    ОтговорИзтриване
  5. Тъкмо и при мен дефилира един такъв оранжев сладкиш,Диди,пак сме сходни вкусово,което никак не ме изненадва.Нали знаеш,колко харесвам твоите десерти!Следващият път като правя и аз ще тествам с кокос,че покрай теб и Ели ми стана любим и на мен!
    Сърдечна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Определено изглежда вкусно, щом и профилът му е такъв, значи всякакво съмнение се изпарява! Усмихнат петък, Диди, и вдъхновен уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  7. Мили момичета радвам се че визията на кекса ви допада, защото напоследък все набързо снимам и не съм удовлетворена от резултата. Но комбинацията тиква-кокос си я бива и тези които решат да опитат няма да съжаляват. Благодаря, че наминахте и харесахте кексчето :).
    Ели не се покривай повече, че липсваш в блог пространството ;).
    Роси видях аз, че с теб сме на една вълна :).
    Усмихната сряда пожелавам на всички!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар