Малки вкусни пастички с леко неугледен вид, но с много екзотичен вкус - банан, ананас, кокос, портокал и шоколад.
Ето и рецептата:
Продукти:
за блата:
3 яйца
3/4ч.ч. захар
1/2ч.ч. кисело мляко
2с.л. какао
2с.л. олио или зехтин
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия
за сиропиране:
1/4ч.ч. прясно мляко
1/4ч.ч. ликьор Бейлис с вкус на бишкоти
за крема:
2ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. кокосово мляко
2с.л. пшенично нишесте
2с.л. брашно
4с.л. захар
1с.л. настъргана портокалова кора
ванилия
2с.л. масло
80г бял шоколад
2 банана
1 кутия ананас на парченца
Започнете с приготвянето на блата, като разбиете яйцата и захарта на крем. Добавете киселото мляко, какаото и мазнината. Накрая добавете пресятото брашно с бакпулвера. Получената кексова смес разпределете в продълговата тава с размери 33/39см. Печете на 180 градуса до готовност. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Пригответе крема като смесите прясното и кокосово мляко със захарта. Оставете 1/4 ч.ч. от прясното мляко, за да разтворите в него нишестето и брашното. Сложете млякото на котлона и оставете да се загрее и да се стопи захарта. Когато започне да ври махнете от огъня и добавете на тънка струйка предварително разтворените в млякото нишесте и брашно. Върнете обратно на котлона и бъркайте енергично, за да не заголи и да не се образуват бучки. Когато крема се сгъсти махнете от котлона и добавете маслото и шоколада. Бъркайте до пълното им стопяване. Оставете да се охлади.
Смесете продуктите за сиропиране. Нарежете изпечения блат на кръгчета с диаметър 7см. Излишните парчета смелете в блендера на много ситни трохи, почти на брашно.
Полейте всяко кръгче със сироп, отгоре подредете парченца банан и ананас и накрая сложете две щедри лъжици крем. Оставете в хладилника за 30мин., за да се стегнат продуктите. Извадете пастите и ако има излишен крем, който се е стекъл отстрани го махнете. Поръсете от всички страни с трохите и оставете в хладилника за още 1 час.
Да ви е сладко!
Адаптирано от тук.
Ето и рецептата:
Продукти:
за блата:
3 яйца
3/4ч.ч. захар
1/2ч.ч. кисело мляко
2с.л. какао
2с.л. олио или зехтин
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия
за сиропиране:
1/4ч.ч. прясно мляко
1/4ч.ч. ликьор Бейлис с вкус на бишкоти
за крема:
2ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. кокосово мляко
2с.л. пшенично нишесте
2с.л. брашно
4с.л. захар
1с.л. настъргана портокалова кора
ванилия
2с.л. масло
80г бял шоколад
2 банана
1 кутия ананас на парченца
Започнете с приготвянето на блата, като разбиете яйцата и захарта на крем. Добавете киселото мляко, какаото и мазнината. Накрая добавете пресятото брашно с бакпулвера. Получената кексова смес разпределете в продълговата тава с размери 33/39см. Печете на 180 градуса до готовност. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Пригответе крема като смесите прясното и кокосово мляко със захарта. Оставете 1/4 ч.ч. от прясното мляко, за да разтворите в него нишестето и брашното. Сложете млякото на котлона и оставете да се загрее и да се стопи захарта. Когато започне да ври махнете от огъня и добавете на тънка струйка предварително разтворените в млякото нишесте и брашно. Върнете обратно на котлона и бъркайте енергично, за да не заголи и да не се образуват бучки. Когато крема се сгъсти махнете от котлона и добавете маслото и шоколада. Бъркайте до пълното им стопяване. Оставете да се охлади.
Смесете продуктите за сиропиране. Нарежете изпечения блат на кръгчета с диаметър 7см. Излишните парчета смелете в блендера на много ситни трохи, почти на брашно.
Полейте всяко кръгче със сироп, отгоре подредете парченца банан и ананас и накрая сложете две щедри лъжици крем. Оставете в хладилника за 30мин., за да се стегнат продуктите. Извадете пастите и ако има излишен крем, който се е стекъл отстрани го махнете. Поръсете от всички страни с трохите и оставете в хладилника за още 1 час.
Да ви е сладко!
Адаптирано от тук.
Коооолко са сочни, Диди, истинска наслада! Само да беше едничка при мен, никак нямаше да я сметна за неугледна. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Дианче,пастичките ти са чудни!Хареса ми дори виртуалното усещане на този ароматен коктейл ....Прекрасен ден:)
ОтговорИзтриванеДиди,как пък всеки път ме стрелваш в сърцето с твоите десерти?!Удивително прекрасен е и този!Чудесна идея за сочни,кремести и плодовки пастички!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеО ... трябвало е да ги споделиш Диана ... Идеята е чудесна :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря момичета! Много се радвам че ви харесаха. Въпреки, че не успях да ги оформя много добре, това не се отрази на вкуса им. Ако обичате екзотичните вкусове, то това е вашия десерт.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав неделен ден!
Диди, много са интересни тези пастички и какъв богат вкус имат само!
ОтговорИзтриванеСамо не разбрах защо не ти харесва оформлението - ами и то е екзотично, като тях! На мен ми приличат на рошави топки и ми харесват много!
Поздрави сърдечни!
Лети благодаря! Не ми хареса оформлението, защото не се получи както исках :))), но пък много ми хареса екзотичния им вкус. Всъщност колкото повече ги гледам, толкова повече ми харесват :)))).
ИзтриванеПрегръдки и усмихнат ден!
Un gâteau original. J'y goûterai avec plaisir.
ОтговорИзтриванеA bientôt
Merci Nadji! Cordialement!
Изтриване