Продукти:
2с.л. зехтин
1/2 глава лук
375г брашно
2ч.л. бакпулвер
щипка сол
125г рикота
1с.л. нарязан пресен босилек
1с.л. риган
50г. сушени домати
250мл прясно мляко
за намазване:
1 жълтък
1с.л. прясно мляко
Смесваме брашното бакпулвера и солта. Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещения зехтин да омекне. Разбъркваме рикотата с вилица и добавяме подправките, ситно нарязаните домати и задушения лук. Постепенно наливаме млякото и добавяме сухите съставки. Омесваме меко тесто. Разделяме го на две части и всяка разточваме на кора с дебелина около 2 см. Разрязваме всяка на 6 триъгълни части. Подреждаме в тава предварително застлана с хартия за печене. Намазваме с разбития с млякото жълтък и печем на загряла на 200 градуса фурна за около 25 минути.
Да ви е сладко!
Източник: тук.
2с.л. зехтин
1/2 глава лук
375г брашно
2ч.л. бакпулвер
щипка сол
125г рикота
1с.л. нарязан пресен босилек
1с.л. риган
50г. сушени домати
250мл прясно мляко
за намазване:
1 жълтък
1с.л. прясно мляко
Смесваме брашното бакпулвера и солта. Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещения зехтин да омекне. Разбъркваме рикотата с вилица и добавяме подправките, ситно нарязаните домати и задушения лук. Постепенно наливаме млякото и добавяме сухите съставки. Омесваме меко тесто. Разделяме го на две части и всяка разточваме на кора с дебелина около 2 см. Разрязваме всяка на 6 триъгълни части. Подреждаме в тава предварително застлана с хартия за печене. Намазваме с разбития с млякото жълтък и печем на загряла на 200 градуса фурна за около 25 минути.
Да ви е сладко!
Източник: тук.
Дидка, все още не съм правила скони!
ОтговорИзтриванеТвоите изглеждат много апетитно!
Поздрави и усмихнат ден!
Апетитна снимка, Дианче! Ще трябва да опитам. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного са апетитни, Диде!
ОтговорИзтриванеПропуснала съм при Юлка, но след твоите определено ще трябва да направя :) Много бърза и вкусна закуска са сконите, независимо с какво.
Поздрави и спорен ден !
Звучи и изглежда вкусно, харесва ми комбинацията от продукти. Поздрави, Дианка!
ОтговорИзтриванеНе ми е познато това "скони" ,но изглежда доста примамливо :))
ОтговорИзтриванехубав ден и поздрави
Ех, че апетитни! Чудни са станали!
ОтговорИзтриванеИ на мен ми е непознато, но изглежда доста апетитно! Явно трябва да се пробва!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И аз се включвам към агитката - страшно апетитни, Дианка, страхотни са се получили! Само сладки скони съм опитвала, време е да се поправя.
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Много интересни и вкусни, поздравления!
ОтговорИзтриване