вторник, 20 август 2013 г.

И да похапнем ... Скони с рикота и сушени домати

Продукти:
2с.л. зехтин
1/2 глава лук
375г брашно
2ч.л. бакпулвер
щипка сол
125г рикота
1с.л. нарязан пресен босилек
1с.л. риган
50г. сушени домати
250мл прясно мляко

за намазване:
1 жълтък
1с.л. прясно мляко

Смесваме брашното бакпулвера и солта. Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещения зехтин да омекне. Разбъркваме рикотата с вилица и добавяме подправките, ситно нарязаните домати и задушения лук. Постепенно наливаме млякото и добавяме сухите съставки. Омесваме меко тесто. Разделяме го на две части и всяка разточваме на кора с дебелина около 2 см. Разрязваме всяка на 6 триъгълни  части. Подреждаме в тава предварително застлана с хартия за печене. Намазваме с разбития с млякото жълтък и печем  на загряла на 200 градуса фурна за около 25 минути.
Да ви е сладко!

Източник: тук.

9 коментара:

  1. Дидка, все още не съм правила скони!
    Твоите изглеждат много апетитно!
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Апетитна снимка, Дианче! Ще трябва да опитам. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са апетитни, Диде!
    Пропуснала съм при Юлка, но след твоите определено ще трябва да направя :) Много бърза и вкусна закуска са сконите, независимо с какво.
    Поздрави и спорен ден !

    ОтговорИзтриване
  4. Звучи и изглежда вкусно, харесва ми комбинацията от продукти. Поздрави, Дианка!

    ОтговорИзтриване
  5. Не ми е познато това "скони" ,но изглежда доста примамливо :))
    хубав ден и поздрави

    ОтговорИзтриване
  6. Ех, че апетитни! Чудни са станали!

    ОтговорИзтриване
  7. И на мен ми е непознато, но изглежда доста апетитно! Явно трябва да се пробва!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз се включвам към агитката - страшно апетитни, Дианка, страхотни са се получили! Само сладки скони съм опитвала, време е да се поправя.
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересни и вкусни, поздравления!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...