500г свинска кайма
2 средно големи патладжана
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
черен пипер
кимион
сух риган
копър
2 яйца
1 филия сух хляб
2-3 с.л. галета, ако е необходимо
Изпечете патладжана и го пасирайте като за кьопоолу. Оставете в гевгир или в тензух да се отцеди добре. Накиснете хляба в студена вода за около 5-6 мин., отцедете и прибавете към каймата заедно с патладжана и яйцата. Овкусете със ситно нарязания лук, пресования чесън, черен пипер, кимион, сух риган и ситно нарязан пресен копър. Трябва да получите смес като за кюфтета. Ако е по-течна добавете малко галета, за да се сгъсти. Направете кюфтета от каймата, оваляйте в брашно и пържете в силно сгорещена мазнина.
Да ви е сладко!
Дианче, това е голямо изкушение! За първи път виждам кюфтенца с патладжан, направо са страхотни и бъди сигурна че ще ги направя!
ОтговорИзтриванеПриятна неделя!
Мария така е, голяяяяяямо изкушение :))).
ИзтриванеБлагодаря ти мила, радвам се, че ти допада рецептата и очаквам да споделиш впечатления.
Поздрави и усмихнат ден!
На тези кюфтенца отдавна съм ударила око!
ОтговорИзтриванеХубава неделя, Дидка!
Дани не ги отлагай повече, много са вкусни :)
ИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Кюфтета с тиквички, кюфтета с патладжан - изглеждат толкова апетитно! Направо изкушават! Като се прибави и чесновата ти питка - думи нямам!
ОтговорИзтриванеДианче, поздрави и хубава нова седмица!
Благодаря Ина, много мили думи!
ИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
О-о-обичам кюфтета :) Много апетитни са твоите, Дианче, а с патладжан май не съм опитвала. Поздрави!
ОтговорИзтриванеСнежи благодаря! Непременно опитай в този вариант. На вид не се различават от обикновените кюфтета от кайма, но на вкус са чудни:)
ИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
И аз съм сред кюфтетопочитателите :)) Истинско изкушение, ще трябва да се опитат!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ина! Опитай, мисля че ще се харесат:)
ИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!