Продукти:
500-600г пилешко бон филе
средата на 3 филии пресен бял хляб
5-6 с.л. ситно настъргано пармезан
2-3 с.л. светъл соев сос
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
черен пипер
кимион
джинджифил
сол
зехтин
Нарежете на ситно пресния лук и чесън. В подходящ съд полейте пилешките бон филенца със соевия сос, лимоновия сок и 1с.л. зехтин. Прибавете нарязания на ситно лук и чесън. Подправете на вкус със сол, черен пипер, кимион и джинджифил на прах. Объркайте добре, покрийте с найлоново фолио и оставете за поне час да се мариноват.
В кухненски робот сложете средите от хляба и смелете на ситни трохи. Смесете ги с настъргания пармезан.
В подходяща тава наредете пилешките филета заедно с подправките, така че да са само на един ред. Разпределете отгоре трохите със пармезана и напръскайте с малко зехтин. Печете на загряла на 200 градуса фурна до готовност на филенцата.
Да ви е сладко!
Рецептата е от форума "Гответе с мен"
500-600г пилешко бон филе
средата на 3 филии пресен бял хляб
5-6 с.л. ситно настъргано пармезан
2-3 с.л. светъл соев сос
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
черен пипер
кимион
джинджифил
сол
зехтин
Нарежете на ситно пресния лук и чесън. В подходящ съд полейте пилешките бон филенца със соевия сос, лимоновия сок и 1с.л. зехтин. Прибавете нарязания на ситно лук и чесън. Подправете на вкус със сол, черен пипер, кимион и джинджифил на прах. Объркайте добре, покрийте с найлоново фолио и оставете за поне час да се мариноват.
В кухненски робот сложете средите от хляба и смелете на ситни трохи. Смесете ги с настъргания пармезан.
В подходяща тава наредете пилешките филета заедно с подправките, така че да са само на един ред. Разпределете отгоре трохите със пармезана и напръскайте с малко зехтин. Печете на загряла на 200 градуса фурна до готовност на филенцата.
Да ви е сладко!
Рецептата е от форума "Гответе с мен"
Много апетитни, още повече че не са пържени, а печени!
ОтговорИзтриванеБързо, лесно и вкусно!
Поздрави!
Ина благодаря! И на мен ми хареса това, че не се пържат.
ИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Чудесни просто!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянка!
ИзтриванеХубава седмица!
lelelelel super e ...
ОтговорИзтриванеБлагодаря Анонимен!
ИзтриванеМалеее, много вкусно изглеждат! Искам и аз :)
ОтговорИзтриване