понеделник, 27 май 2013 г.

И да похапнем ... Панирани пилешки филенца с пармезан и хлебни трохи

Продукти:
500-600г пилешко бон филе
средата на 3 филии пресен бял хляб
5-6 с.л. ситно настъргано пармезан
2-3 с.л. светъл соев сос
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
черен пипер
кимион
джинджифил
сол
зехтин

Нарежете на ситно пресния лук и чесън. В подходящ съд полейте пилешките бон филенца със соевия сос, лимоновия сок и 1с.л. зехтин. Прибавете нарязания на ситно лук и чесън. Подправете на вкус със сол, черен пипер, кимион и джинджифил на прах. Объркайте добре, покрийте с найлоново фолио и оставете за поне час да се мариноват.
В кухненски робот сложете средите от хляба и смелете на ситни трохи. Смесете ги с настъргания пармезан.
В подходяща тава наредете пилешките филета заедно с подправките, така че да са само на един ред. Разпределете отгоре трохите със пармезана и напръскайте с малко зехтин. Печете на загряла на 200 градуса фурна до готовност на филенцата.
Да ви е сладко!

Рецептата е от  форума "Гответе с мен"

7 коментара:

  1. Много апетитни, още повече че не са пържени, а печени!
    Бързо, лесно и вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ина благодаря! И на мен ми хареса това, че не се пържат.
      Поздрави и хубава седмица!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Благодаря Траянка!
      Хубава седмица!

      Изтриване
  3. lelelelel super e ...

    ОтговорИзтриване
  4. Малеее, много вкусно изглеждат! Искам и аз :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...