Продукти:
500г пилешки бутчета от крило
500г Лечо с гъби
2-3 стръкчета пресен лук /или не голяма глава стар лук, но предпочитам пресен/
2 стръка пресен чесън /или две скилидки стар/
1ч.л. червен пипер
125г моцарела
босилек
черен пипер
сол
олио
В малко мазнина запечатваме пилешките бутчета. Изваждаме ги върху салфетка да се отцедят от мазнината.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в мазнината от пилето. Добавяме червения пипер и лечото с гъби, овкусяваме със солта и подправките. Прибавяме месото, наливаме чаша пилешки бульон, намаляме силата на котлона, похлупваме и оставяме да къкри докато се редуцира течността наполовина или докато се сготви пилешкото. Ако е необходимо долейте вода, но не повече от половин чаша. Махаме от котлона и настъргваме при пилето моцарелата /от топлия сос се разлива/. Може да оставите така или да разбъркате, както направих аз. Чудесно се получи.
Да ви е сладко!
Източник: тук.
500г пилешки бутчета от крило
500г Лечо с гъби
2-3 стръкчета пресен лук /или не голяма глава стар лук, но предпочитам пресен/
2 стръка пресен чесън /или две скилидки стар/
1ч.л. червен пипер
125г моцарела
босилек
черен пипер
сол
олио
В малко мазнина запечатваме пилешките бутчета. Изваждаме ги върху салфетка да се отцедят от мазнината.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в мазнината от пилето. Добавяме червения пипер и лечото с гъби, овкусяваме със солта и подправките. Прибавяме месото, наливаме чаша пилешки бульон, намаляме силата на котлона, похлупваме и оставяме да къкри докато се редуцира течността наполовина или докато се сготви пилешкото. Ако е необходимо долейте вода, но не повече от половин чаша. Махаме от котлона и настъргваме при пилето моцарелата /от топлия сос се разлива/. Може да оставите така или да разбъркате, както направих аз. Чудесно се получи.
Да ви е сладко!
Източник: тук.
Много апетитно изглежда, Дианка!
ОтговорИзтриванеЧестит празник и хубава нова седмица!
Ох, че вкусно изглежда, ммм:)))
ОтговорИзтриванеИ пак поднесено в това красиво сервизче:) Удоволствието е пълно:)
Олеее, Роси! Изобщо нямам време през последните седмици нито да пиша, нито да готвя и само от време на време чета и гледам..и преглъщам )-:
ОтговорИзтриванеСтрахотно си се развихрила - много готини неща предлагаш...и новата снимка в заглавката ти е супер вкусна (-:
Хубава седмица от мен!
Честит празник, щом си казала, ще похапнем, няма как:)
ОтговорИзтриванеДиана, честит празник Благовещение!
ОтговорИзтриванеАпетитно пилешко с този сос и моцарелата!
Хубава седмица!
Диде,много вкусно ястие си приготвила,а какво е Лечо?
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав ден!
ton plat doit être aussi succulent que gourmand bravo
ОтговорИзтриванеbonne soirée
Интересно предложение, Дианка - Лечо с гъби, пиле и Моцарела - никога не би ми хрумнало, признавам си! Отбелязвам си рецептата за проба. Благодаря за споделянето!
ОтговорИзтриванеХубава, съботна вечер! :)
Мили момичета радвам се, че ястието ви е харесало и се коментирали. Прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеРоси, както вече ти писах на едно друго място Лечото с гъби е нещо като гъст доматен сок с чушки и гъби. На мен много ми хареса в комбинация с моцарелата.
Ирма бих се радвала да опиташ и да споделиш впечатления :)
Fimère merci :)