И да похапнем ... Кашкавален хляб

Продукти:
150мл. топло прясно мляко
5г суха мая
1ч.л. сол
1ч.л. захар
2 1/2с.л. олио
2 яйца
50г настърган пармезан
брашно за меко тесто
80г нарязан на ситни кубчета кашкавал

Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко. Оставете за около 10 мин.
Смесете брашното, пармезана и солта. Отделно разбийте яйцата и олиото, смесете ги с маята. Направете кладенче в брашното и излейте вътре яйчната смес и бъркайте с лъжица, като придърпвате по-малко брашно от страни. Омесете меко и еластично тесто. Накрая добавете кашкавала на кубчета и доомесете. Набрашнете подходящ съд и сложете тестото в него, покрийте го и оставете да втаса за 40 мин. 
Застелете с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. Оформете тестото, поставете го във формата, направете напречни разрези по повърхността и оставете да втаса още 30 мин.
Загрейте фурната на 200 градуса, сложете на дъното купа с вода и изпечете хляба до готовност.


*Ако коричката се препече, а вътрешността е сурова, покрийте хляба с парче алуминиево фолио, за да не прегаря и продължете печенето.
Да ви е сладко!
Рецептата е от тук.

Коментари

  1. Много апетитен хляб с прекрасна златиста коричка!
    Със сигурност е вкусен и ароматен,благодаря за споделената рецепта!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ауу, каква прелест! Изглежда прекрасно, Дианче! И с това кашкавалче, направо разкош!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Хляба наистина е страхоен! Има невероятех вкус от пармезана, а кашкавала му придава допълнителен "блясък" :))
    Благодаря ви мили дами!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. ЕЕЕ, страхотен! Взимам си една филийка и не искам друго!:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Този пухкав дебеланко го дебна за рецепта още откакто го видях за първи път на едно друго място! Разкошен е, Дианка! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Нели! Този дебеланко е убийствено вкуден, трябва да се опита :)))
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  6. ДИЯНЧЕ, ОСТАНАХА МИ ОЧИТЕ В ТОЗИ ХЛЯБ БОЖЕСТВЕН Е!!!
    Имаш ли идея дали с кашкавал ще стане вместо с пармезан?
    Поздрави за хубав Хелуински ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Зиче! Няма причини да не се получи с настърган кашкавал, но пармезана му придава много приятен вкус. Хубав ден и на теб!

      Изтриване
  7. Още с първия поглед в главата ми пъкна мисълта - "златен хляб!" Невероятен е! Отвън с тази златиста коричка, толкова мек вътре!
    Дианче, прекрасни снимки!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е много вкусен! Благодаря ти Тилия!
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  8. Ооооо.... прекрасен е!Златен, както казва Тили:)Друго нямам какво да кажа!

    ОтговорИзтриване
  9. Немея направо,Диди!Особено в близък план направо ме застреля с това хлебче-то коричка,то пълнеж-всичко е идеално и толкова примамливо!Браво,много ми хареса!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо Роси, безкрайно благодаря, много мили думи. Прегръщам те!

      Изтриване
  10. Мале, колко апетитно изглежда! Искам, иска, искам... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кокона благодаря! И аз реагирах така, когато свърши хлебчето :))
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване

Публикуване на коментар