150мл. топло прясно мляко
5г суха мая
1ч.л. сол
1ч.л. захар
2 1/2с.л. олио
2 яйца
50г настърган пармезан
брашно за меко тесто
80г нарязан на ситни кубчета кашкавал
Смесете брашното, пармезана и солта. Отделно разбийте яйцата и олиото, смесете ги с маята. Направете кладенче в брашното и излейте вътре яйчната смес и бъркайте с лъжица, като придърпвате по-малко брашно от страни. Омесете меко и еластично тесто. Накрая добавете кашкавала на кубчета и доомесете. Набрашнете подходящ съд и сложете тестото в него, покрийте го и оставете да втаса за 40 мин.
Застелете с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. Оформете тестото, поставете го във формата, направете напречни разрези по повърхността и оставете да втаса още 30 мин.
Загрейте фурната на 200 градуса, сложете на дъното купа с вода и изпечете хляба до готовност.
*Ако коричката се препече, а вътрешността е сурова, покрийте хляба с парче алуминиево фолио, за да не прегаря и продължете печенето.
Да ви е сладко!
Рецептата е от тук.
Рецептата е от тук.
Много апетитен хляб с прекрасна златиста коричка!
ОтговорИзтриванеСъс сигурност е вкусен и ароматен,благодаря за споделената рецепта!
Поздрави!
Ауу, каква прелест! Изглежда прекрасно, Дианче! И с това кашкавалче, направо разкош!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Хляба наистина е страхоен! Има невероятех вкус от пармезана, а кашкавала му придава допълнителен "блясък" :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви мили дами!
Хубав и усмихнат ден!
ЕЕЕ, страхотен! Взимам си една филийка и не искам друго!:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате! Заповядай, вземи си :)
ИзтриванеХубав ден!
Този пухкав дебеланко го дебна за рецепта още откакто го видях за първи път на едно друго място! Разкошен е, Дианка! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Нели! Този дебеланко е убийствено вкуден, трябва да се опита :)))
ИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Чудесен е станал!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянка! Хубав и усмихнат ден!
ИзтриванеДИЯНЧЕ, ОСТАНАХА МИ ОЧИТЕ В ТОЗИ ХЛЯБ БОЖЕСТВЕН Е!!!
ОтговорИзтриванеИмаш ли идея дали с кашкавал ще стане вместо с пармезан?
Поздрави за хубав Хелуински ден!
Благодаря Зиче! Няма причини да не се получи с настърган кашкавал, но пармезана му придава много приятен вкус. Хубав ден и на теб!
ИзтриванеОще с първия поглед в главата ми пъкна мисълта - "златен хляб!" Невероятен е! Отвън с тази златиста коричка, толкова мек вътре!
ОтговорИзтриванеДианче, прекрасни снимки!
Прегръдки!
Наистина е много вкусен! Благодаря ти Тилия!
ИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Ооооо.... прекрасен е!Златен, както казва Тили:)Друго нямам какво да кажа!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Гоголина! Хубав и усмихнат ден!
ИзтриванеНемея направо,Диди!Особено в близък план направо ме застреля с това хлебче-то коричка,то пълнеж-всичко е идеално и толкова примамливо!Браво,много ми хареса!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Оооо Роси, безкрайно благодаря, много мили думи. Прегръщам те!
ИзтриванеМале, колко апетитно изглежда! Искам, иска, искам... :)
ОтговорИзтриванеКокона благодаря! И аз реагирах така, когато свърши хлебчето :))
ИзтриванеПоздрави и хубав ден!