Продукти:
1 пиле /или 3 бр. цели пилешки бутчета/
4 големи гъби
1 връзка магданоз
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1ч.ч настърган кашкавал
1с.л. масло
няколко стръка мащерка
няколко листа салвия
сол
бял пипер
Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете кашкавала и пипер на вкус. Залейте пилешкото месо с тази смес. Печете в предварително загряла на 200 градуса фурна до готовност.
1 пиле /или 3 бр. цели пилешки бутчета/
4 големи гъби
1 връзка магданоз
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1ч.ч настърган кашкавал
1с.л. масло
няколко стръка мащерка
няколко листа салвия
сол
бял пипер
Пилето се сварява в подсолена вода, заедно с подправките. Почиства се от кожата и костите, а пилешкото месо се нарязва на малки парченца. Гъбите нарежете на ситно и задушете с маслото. Смесете пилешкото месо, гъбите и ситно нарязания магданоз. Може да добавите малко сол.
В подходяща тава, предварително обилно намазана с масло, разпределете получената смес. Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете кашкавала и пипер на вкус. Залейте пилешкото месо с тази смес. Печете в предварително загряла на 200 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!
Дидка, много е вкусно!
ОтговорИзтриванеИ каква примамлива коричка има....
Хубав вторник!
Олеле, изглежда толкова вкусно, че и на закуска бих похапнала...
ОтговорИзтриванеДианка, този тип ястия са ми любими.......А така прекрасно си приготвила запеканката,просто нямам думи.Поздравления!
ОтговорИзтриванеИ на мен са ми любими запеканките, хем лесно , хем вкусно !
ОтговорИзтриванеПоздравления Дианка!
Мили момичета благодаря ви за положителните коментари. Щастлива съм, че ви допада моето предложение. Прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
mnogo hubavo i lesno yastie !!!
ОтговорИзтриванеТака е - лесно, бързо, вкусно :). Обичам такива ястия. Радвам се, че запеканката се е харесала. Хубав и усмихнат ден!
Изтриване