И да похапнем ... Бързи бухти

Продукти:
3 яйца
300мл. вода
100мл. прясно мляко
щипка сол
500г брашно
пудра захар
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците на твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците. Смесете водата, прясното мляко и солта и загрейте леко. Налейте течността при жълтъците постепенно, на тънка струйка, като разбърквате непрекъснато. Прибавете брашното на части и разбивайте тестото докато се получат мехурчета. Накрая се добавят белтъците, като внимателно се разбърква със шпатула, за да се запази сместа пухкава.
Сгорещете олио в подходящ съд и пускайте от тестото с лъжица. Изпържете бухтите от двете страни до златисто. Извадете ги върху кухненска салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирайте обилно поръсени с пудра захар.
Може да си ги хапвате със сладко по избор
или с меко сирене /туп Дунавия/
Да ви е сладко!
Рецептата е от кулинарно списание.

Коментари

  1. Чудесни са, Диде! Перфектната закуска, с която съм израснала. Ама сега нали е вредно пърженето, та всеки ми го натяква :))
    Хубав неделен ден и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи благодаря, наистина чудесна закуска. Аз не харесвам пърженото само по една причина, почистването на плота :), ама голямо търкане пада :)))
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  2. Любима закуска.....Чудни бухтички,Дианка!Поздравления за поднасянето:))

    ОтговорИзтриване
  3. Хм, вредно било пърженото, ама китайците по колко лета изкарват на този свят... :))
    Чудесни са, Дианка! Със страхотни дупчици, приканващи, приканващи...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Инче, радвам се че ти харесват :)
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  4. Страхотни! И много любими!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Траянка!
      Хубава нова седмица и на теб!

      Изтриване
  5. Ох че ми се приядоха, много вкусни снимки!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни са, а вкусът на бухти почти съм го забравила! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар