петък, 29 юни 2012 г.

И да похапнем ... Тиквички с кайма под капак



Продукти:
1 кг. тиквички
500 гр. кайма
1 средна глава лук или 4-5 стръка пресен
2-3 големи скилидки чесън
1/2  връзка копър
черен пипер
червен пипер
бял риган

за чесновото кисело мляко:
1 кисело мляко
2-3 скилидки чесън
копър на вкус

Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета като за мусака. Каймата и лука се запържват в малко мазнина. Прибавя се сол и черен пипер на вкус. Добавя се червения пипер и се разбърква. Веднага след това се долива 100 мл. вода, за да не изгори червения пипер. Добавят се нарязаните тиквички и 2-3 скилидки чесън нарязани на едро. Оставя се на слаб огън да ври докато не омекнат тиквичките. Накрая се добавя половин връзка копър нарязан на ситно.
За чесновото мляко се разбъркват кисело мляко, копър и чесън стиснат на преса или настърган на ситно ренде.
Сервираме ястието с лъжица - две от чесновото кисело мляко.

Да ви е сладко!

11 коментара:

  1. Дидка, много вкусно предложение :)
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дани! Хубав ден и на теб!

      Изтриване
  2. Ами ще си похапнем, като е толкова вкусно! И със чесновото млекце- направо бижу!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами похапнахме си :))). Благодаря ти мила! Хубав ден!

      Изтриване
  3. Вкусно и мързеливо като за мен :)
    Ще се пробва, още повече, че обичаме тиквички :))


    Хубаво неделно утро :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е мързеливо и аз обичам такива бързи гозби :))) Благодаря ти!
      Хубав ден!

      Изтриване
  4. Мммм,много вкусно ми изглежда и на мен,Диди!
    Тъкмо днес в отчетната в Гответе Весето беше приготвила гозбицата ти,а сега вече я виждам в оригинал,супер е!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Роси! Хубав ден мила!

      Изтриване
  5. Вкусничко! С удоволствие ще го пробвам :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габче благодаря ти! Пробвай и да се похвалиш :) Хубав ден!

      Изтриване
  6. Анонимен6 юни 2013 г., 11:45

    веднага ще изпробвам рецептата ;]

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...