И да похапнем ... Гевречета

Рецептата за тези гевречета имам от тук, много лесна за изпълнение и винаги с отличен резултата.

Продукти:
3/4 ч.ч. топло прясно мляко
20г жива мая

2 с.л. олио
3 с.л. разтопена мас
2 яйца (едното за намазване на гевреците)
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 и 1/2 ч.ч. брашно /и още малко за доомесване/


В купа смесваме прясното мляко, маята, олиото, маста, едното яйце, солта и захарта. С тел разбъркваме до смесването на всички продукти. Прибавяме брашното и омесваме меко тесто. Оставяме го да втаса за около 40 мин. до час или докато удвои обема си.


Втасалото тесто разделяме на 8 топки, от които ще се получат 8 гевречета. Всяка топка делим на 2 и правим две фитилчета, усукваме ги хубаво, оформяме гевречетата и слепваме краищата добре. Подреждаме ги в тава, върху хартия за печене. Намазваме ги с второто яйце и поръсваме обилно със сусам или мак. Печем в загрята до 180 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност. 


В това видео може да видите как се оформят гевречетата. 
Да ви е сладко!

Коментари

  1. Дидка, чудесни са станали гевречетата :)
    Пухкави и апетитни!
    Прегръдка и хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни са:) Видях ги аз още докато отворих блога и нещо ми е пригладняло тази сутрин, та едва се сдържам:)
    И тортичка ми се хапва, и тя е страхотна!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кокона радвам се че ти харесват гевречетата. Поздрави и спокойна вечер!

      Изтриване
  3. Пухкави и неустоими! Много добро изпълнение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче наистина са пухкави и вкусни. Поздрави и спокойна вечер!

      Изтриване
  4. Прекрасни гевречета, Диди! Аз също ги правих навремето и много ни допаднаха. Твоите са се получили чудесни! Комплименти!

    Поздрави и един прекрасен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Вени! Наистина се получават хубави гевречета, а и тестото е много сполучливо и си мисля че биха станали и чудни кифлички от него.
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  5. E,такива гевреци не съм яла-изглеждат направо неустоими....
    Хубав ден,Диди!

    ОтговорИзтриване
  6. Като за учебник са,Диде!Идеални и на конци,браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси благодаря, много ме радват комплименти от майстор като теб :)
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  7. Ех, че сладурски гевречета! С удоволствие си взимам!:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оо заповядай Кате :) Удоволствието е изцяло мое!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  8. МНого пухкави гевречета.
    Убедена съм ,че толкова вкусни, не съм яла.
    Хубава седмица, Дианка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче благодаря ти, наистина са страхотни. У дома са на голяма почит и мъжете ми често си ги поръчват :))
      Поздрави и спокойна вечер!

      Изтриване
  9. Такова похапване никога не бих отказала! Идеални, зачервени и подредени като по конец! Записвам си ги да ги направя задължително! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габче благодаря мила. Пробвай, сигурна съм, че ще ти харесат :).
      Поздрави и спокойна вечер!

      Изтриване
  10. Щом ги видях и не можах да им устоя, приготвих ги! Получиха се много вкусни и пухкави гевречета! Благодаря за чудесната и лесна рецепта! Поздрави: Сия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила Сия толкова ме зарадва :). Щастлива съм, че рецептата ви е допаднала и у дома тези гевречета са на особена почит почит. Благодаря безкрайно за доверието и споделянето. Сърдечни поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  11. Днес ги направих. Станаха много красиви и много вкусни, пухкави. Благодаря за споделената рецепта! Желая Ви хубав празник и честита баба Марта!!! Цвета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Цвети! Честита баба Марта и спокойни почивни дни и на теб. Радвам се, че гевречетата са се харесали. Поздрави!

      Изтриване

Публикуване на коментар