Рецептата за тези гевречета имам от тук, много лесна за изпълнение и винаги с отличен резултата.
Продукти:
3/4 ч.ч. топло прясно мляко
20г жива мая
2 с.л. олио
3 с.л. разтопена мас
2 яйца (едното за намазване на гевреците)
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 и 1/2 ч.ч. брашно /и още малко за доомесване/
В купа смесваме прясното мляко, маята, олиото, маста, едното яйце, солта и захарта. С тел разбъркваме до смесването на всички продукти. Прибавяме брашното и омесваме меко тесто. Оставяме го да втаса за около 40 мин. до час или докато удвои обема си.
Втасалото тесто разделяме на 8 топки, от които ще се получат 8 гевречета. Всяка топка делим на 2 и правим две фитилчета, усукваме ги хубаво, оформяме гевречетата и слепваме краищата добре. Подреждаме ги в тава, върху хартия за печене. Намазваме ги с второто яйце и поръсваме обилно със сусам или мак. Печем в загрята до 180 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност.
Продукти:
3/4 ч.ч. топло прясно мляко
20г жива мая
2 с.л. олио
3 с.л. разтопена мас
2 яйца (едното за намазване на гевреците)
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 и 1/2 ч.ч. брашно /и още малко за доомесване/
Втасалото тесто разделяме на 8 топки, от които ще се получат 8 гевречета. Всяка топка делим на 2 и правим две фитилчета, усукваме ги хубаво, оформяме гевречетата и слепваме краищата добре. Подреждаме ги в тава, върху хартия за печене. Намазваме ги с второто яйце и поръсваме обилно със сусам или мак. Печем в загрята до 180 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност.
Да ви е сладко!
Дидка, чудесни са станали гевречетата :)
ОтговорИзтриванеПухкави и апетитни!
Прегръдка и хубав вторник!
Благодаря Дани! Хубав ден и на теб!
ИзтриванеСтрахотни са:) Видях ги аз още докато отворих блога и нещо ми е пригладняло тази сутрин, та едва се сдържам:)
ОтговорИзтриванеИ тортичка ми се хапва, и тя е страхотна!:)
Кокона радвам се че ти харесват гевречетата. Поздрави и спокойна вечер!
ИзтриванеПухкави и неустоими! Много добро изпълнение! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСонче наистина са пухкави и вкусни. Поздрави и спокойна вечер!
ИзтриванеПрекрасни гевречета, Диди! Аз също ги правих навремето и много ни допаднаха. Твоите са се получили чудесни! Комплименти!
ОтговорИзтриванеПоздрави и един прекрасен ден от мен!
Благодаря ти Вени! Наистина се получават хубави гевречета, а и тестото е много сполучливо и си мисля че биха станали и чудни кифлички от него.
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
E,такива гевреци не съм яла-изглеждат направо неустоими....
ОтговорИзтриванеХубав ден,Диди!
Благодаря Живе! Спокойна вечер и на теб!
ИзтриванеКато за учебник са,Диде!Идеални и на конци,браво!
ОтговорИзтриванеРоси благодаря, много ме радват комплименти от майстор като теб :)
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Ех, че сладурски гевречета! С удоволствие си взимам!:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеОо заповядай Кате :) Удоволствието е изцяло мое!
ИзтриванеХубава вечер!
МНого пухкави гевречета.
ОтговорИзтриванеУбедена съм ,че толкова вкусни, не съм яла.
Хубава седмица, Дианка!
Мъхче благодаря ти, наистина са страхотни. У дома са на голяма почит и мъжете ми често си ги поръчват :))
ИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!
Такова похапване никога не бих отказала! Идеални, зачервени и подредени като по конец! Записвам си ги да ги направя задължително! Поздрави!
ОтговорИзтриванеГабче благодаря мила. Пробвай, сигурна съм, че ще ти харесат :).
ИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!
Щом ги видях и не можах да им устоя, приготвих ги! Получиха се много вкусни и пухкави гевречета! Благодаря за чудесната и лесна рецепта! Поздрави: Сия
ОтговорИзтриванеМила Сия толкова ме зарадва :). Щастлива съм, че рецептата ви е допаднала и у дома тези гевречета са на особена почит почит. Благодаря безкрайно за доверието и споделянето. Сърдечни поздрави и усмихнат ден!
ИзтриванеДнес ги направих. Станаха много красиви и много вкусни, пухкави. Благодаря за споделената рецепта! Желая Ви хубав празник и честита баба Марта!!! Цвета
ОтговорИзтриванеБлагодаря Цвети! Честита баба Марта и спокойни почивни дни и на теб. Радвам се, че гевречетата са се харесали. Поздрави!
Изтриване