И да похапнем ... Кашкавалени хлебчета

Не обичам да меся, не защото съм мързеланка, а защото все не ми се получават тестата, но тези хлебчета на Йоли отдавна ме изкушават, та реших накрая да ги пробвам :)) Доволна съм от резултата. Ето какво се получи:
Харесват ли ви? Ароматни, меки и вкусни хлебчета, подходящи за всяко хранене. И най-важното с минимално време за втасване. Ето и рецептата:

Продукти:
за тестото:
20г прясна  мая
250мл прясно мляко

1 яйце
2 с.л.зехтин
1 ч.л. захар
1 ч.л.сол
брашно за меко тесто /около 500-700г/


за плънката:
50г меко масло
150г ситно настърган  кашкавал /в оригиналната рецепта кашкавала е 50г, но на мен ми беше недостатъчен и сложих повечко/
самардала

1 яйце за намазване на хлебчетата

Разтваряме маята в топлото прясно мляко. Прибавяме яйцето, зехтина, захарта и солта. С брашното омесваме меко еластично тесто. Оставяме го да почива за 15 мин.
Разделяме на две части. Всяка част разточваме на тънки правоъгълници, намазваме с масло, поръсваме със самардала и с кашкавал. Навиваме на стегнато руло и режем на трапецовидни парчета. Подреждаме в тава предварително заслана с хартия за печене и оставяме да втасат за 15 мин. С помоща на клечица, потопена в брашно, притискаме хлебчетата в средата. Намазваме с разбитото яйце. Тук може да видите как точно се оформят хлебчетата.
Печем в предварително загряла фурна на 180 градуса до готовност.


Да ви е сладко!






Коментари

  1. Чудно изглеждат Диана тези хлебчета :) И мен ме изкушават много, сега съм обявила пълен бойкот на бялото тесто, обаче ... да видим до кога :))
    Поздрави и хубав неделен ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни и много съблазнителни са хлебчетата, Диди! Сигурна съм, че са и много вкусни. :)

    Прегръдки и весела неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Дидка, страхотни са тези хлебчета!
    И ние ги харесваме!
    А твоите има неустоим загар!!!
    Да не са ходили на плаж ? :))))
    Прегръдки и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Харесват ми много тези хлебчета, и освен това самардала ми е любима.Не бях се сетила да използвам по този начин тази ароматна подправка.Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  5. Диди и аз отдавна ги гледам тези хлебчета и сега като видях твоите произведения определено трябва да ги направя скоро! Страхотни са! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни хлебчета,Диди!Ех,да имаше едно,две сега....!
    Хубав ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар