Харесват ли ви? Ароматни, меки и вкусни хлебчета, подходящи за всяко хранене. И най-важното с минимално време за втасване. Ето и рецептата:
Продукти:
за тестото:
20г прясна мая
250мл прясно мляко
1 яйце
2 с.л.зехтин
1 ч.л. захар
1 ч.л.сол
брашно за меко тесто /около 500-700г/
за плънката:
50г меко масло
150г ситно настърган кашкавал /в оригиналната рецепта кашкавала е 50г, но на мен ми беше недостатъчен и сложих повечко/
самардала
1 яйце за намазване на хлебчетата
Разтваряме маята в топлото прясно мляко. Прибавяме яйцето, зехтина, захарта и солта. С брашното омесваме меко еластично тесто. Оставяме го да почива за 15 мин.
Разделяме на две части. Всяка част разточваме на тънки правоъгълници, намазваме с масло, поръсваме със самардала и с кашкавал. Навиваме на стегнато руло и режем на трапецовидни парчета. Подреждаме в тава предварително заслана с хартия за печене и оставяме да втасат за 15 мин. С помоща на клечица, потопена в брашно, притискаме хлебчетата в средата. Намазваме с разбитото яйце. Тук може да видите как точно се оформят хлебчетата.
Печем в предварително загряла фурна на 180 градуса до готовност.
Чудно изглеждат Диана тези хлебчета :) И мен ме изкушават много, сега съм обявила пълен бойкот на бялото тесто, обаче ... да видим до кога :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав неделен ден :)
Чудесни и много съблазнителни са хлебчетата, Диди! Сигурна съм, че са и много вкусни. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весела неделя!
Дидка, страхотни са тези хлебчета!
ОтговорИзтриванеИ ние ги харесваме!
А твоите има неустоим загар!!!
Да не са ходили на плаж ? :))))
Прегръдки и хубаво утре!
Харесват ми много тези хлебчета, и освен това самардала ми е любима.Не бях се сетила да използвам по този начин тази ароматна подправка.Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеДиди и аз отдавна ги гледам тези хлебчета и сега като видях твоите произведения определено трябва да ги направя скоро! Страхотни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотни хлебчета,Диди!Ех,да имаше едно,две сега....!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти пожелавам!