Продукти:
около 700г. св. ребра
за маринатата:
3 с.л. зехтин
3 с.л. унисос
2 с.л. водка
2с.л. лимонов сок
2 с.л. мека горчица с мед
3с.л. доматен сос за паста
2-3 стръка пресен лук нарязан на ситно
1-2 скилидки пресован чесън
сол на вкус
В голяма купа смесете продуктите за маринатата. Сложете ребрата при маринатата и разбъркайте добре. Покрийте със свежо фолио и приберете в хладилника за поне час. Колкото повече стои месото в маринатата толкова по-добре.
Изпечете маринованите ребра в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Гарнитурата е пожелание. Да ви е сладко!
Много обичам такива, чудни са!
ОтговорИзтриванеРазкошни са,Диди!Много ми харесва рецептата ти!
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
И аз като момичетата преди мен! Разкошни са!
ОтговорИзтриванеАх Диди, толкова са апетитни и неустоими, че на човек му се иска да посегне и да може през монитора, да си вземе.
ОтговорИзтриванеВесел ден от мен, мила!
Диди, много вкусни и ароматни ребърца!
ОтговорИзтриванеХрупкави и ммм...!
Поздрави и хубава вечер!
Присъединявам се към останалите! Наистина са неустоими, обожавам ребърца!
ОтговорИзтриванеДианка,
ОтговорИзтриванехрупка ми;)
Ей такива точно не съм правила. Но ми харесва идеята!
Хубава вечер ти желая!
Ей това не бих го отказала никога!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много момичета! Зарадвахте ме с добрите коментари. Ребърцата наистина си ги бива. Мъжете у дома винаги се мръщят когато им готвя нещо с ребърца, но тези си ги хапнаха с удоволствие :))
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!