събота, 25 февруари 2012 г.

И да похапнем ... Свински мариновани ребърца


Продукти:
около 700г. св. ребра

за маринатата:
3 с.л. зехтин
3 с.л. унисос
2 с.л. водка
2с.л. лимонов сок
2 с.л. мека горчица с мед
3с.л. доматен сос за паста
2-3 стръка пресен лук нарязан на ситно
1-2 скилидки пресован чесън
сол на вкус



В голяма купа смесете продуктите за маринатата. Сложете ребрата при маринатата и разбъркайте добре. Покрийте със свежо фолио и приберете в хладилника за поне час. Колкото повече стои месото в маринатата толкова по-добре.
Изпечете маринованите ребра в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Гарнитурата е пожелание. Да ви е сладко!


9 коментара:

  1. Много обичам такива, чудни са!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са,Диди!Много ми харесва рецептата ти!

    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз като момичетата преди мен! Разкошни са!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах Диди, толкова са апетитни и неустоими, че на човек му се иска да посегне и да може през монитора, да си вземе.

    Весел ден от мен, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Диди, много вкусни и ароматни ребърца!
    Хрупкави и ммм...!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Присъединявам се към останалите! Наистина са неустоими, обожавам ребърца!

    ОтговорИзтриване
  7. Дианка,
    хрупка ми;)
    Ей такива точно не съм правила. Но ми харесва идеята!
    Хубава вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  8. Ей това не бих го отказала никога!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви много момичета! Зарадвахте ме с добрите коментари. Ребърцата наистина си ги бива. Мъжете у дома винаги се мръщят когато им готвя нещо с ребърца, но тези си ги хапнаха с удоволствие :))
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...