Тази рецепта е по онова вкусно пиле Салтимбока на Пепи. Аз го приготвих по малко по-различен начин и се получи това:
Да ви е сладко!
Ето и моята рецепта:
Продукти:
500-600г. пилешки пържоли от бут
200г. бекон
150мл. бяло вино
30мл водка
сока на половин лимон
4с.л. зехтин
1/2 п. масло
брашно
черен пипер и сол на вкус
8 листа салвия - накъсани
Нарежете пилешкото месо на хапки. Подправете със сол и черен пипер. Полейте месото с 4 с.л. вино и 2 с. л. зехтин. Оставете да се маринова в хладилника за час.
Нарежете бекона на ситно. Загрейте маслото и останалата част от зехтина и пържете в него бекона. Пилешките късчета оваляйте в брашно и сложете при бекона. Когато се запържат от всички страни прибавете останалата част от виното, водата, лимоновия сок и водката. Прибавете листата салвия. Намалете котлона и оставете да поври докато течноста стане наполовина.
Сервирайте с любимата гарнитура. Ние си ги хапнахме с картофи соте. Да ви е сладко!
Обожавам го!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение!
И така поднесено изглежда чудесно!
Дааа и на нас много ни хареса. Благодаря ти Кате.
ИзтриванеПрегръдки!
Ще похапнем , щом си рекла, защото изглежда вкусно и по твоя начин.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Чудесно ястие се е получило!
ОтговорИзтриванеВили, Траянка радвам се че ви хареса. Благодаря че наминахте!
ОтговорИзтриванеХубав ден момичета!
Дидка, вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеЗа мен без салвия, ако може!
Хубав ден!
Може Дани, правила съм го и с босилек, но според мен с градинския чай е друго :)
ИзтриванеСпокойна вечер!
Мммм,много е вкусно,бих похапнала!
ОтговорИзтриванеСамо да се уточним последно с водка ли ще са или с коняк :))!
Важното е да има бяло вино и мръвка,нали?!
Страхотно ястие!
Хахаха верно бе, голям съм шемет. Благодаря Елексирче вече е поправено. В моя тефтер съм прекопирала рецептата на Пепи, а при нея е с коняк. Истината е че не съм го правила никога с коняк, защото у дома коняк няма :))), все с водка :)))) и така... Благодаря ти още веднъж!
ИзтриванеХубава вечер!
Срам, не срам, още не съм опитала това пиле в нито един от предложените варианти. Но като гледам вкусотията от снимките, май съм изпуснала. Ще поправя грешката си.
ОтговорИзтриванеПробвай, ще ти хареса. Салвията е със специфичен аромат, но в комбинация с пилешкото е супер!
ИзтриванеХубава вечер!
Още тази седмица ще си го приготвя! Изглежда фантастично!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те :)
Благодаря! Чакам да се похвалиш :)
ИзтриванеЦеливки много за теб!
Дианка, много изкушаващо звучи рецептата. Ще я опитам със сигурност.
ОтговорИзтриванеПожелавам ти една прекрасна нова седмица!
Благодаря ти Вени! Много бърза и вкусна гозба. ще се радвам ако ти допадне :)
ИзтриванеХубава седмица и за теб!
Дианка и аз ще похапна, защото такова пиле не съм опитвала още:). Изглежда много вкусно! Със салвия, само че суха правих свинско, да знаеш откъде да си намеря прясна? Благодаря и за твоя вариант на рецептата! Хубава нова седмица от мен!:)
ОтговорИзтриванеCandy много е вкусно. Аз харесвам салвията, но не в големи количества. Купувам я от Метро, Карфур или Кауфланд, на щандовете за свежи подправки. В Метро винаги има. Благодаря ти че намина при мен!
ИзтриванеХубава седмица и на теб!
Благодаря за отговора, не се сетих за Метро:)!
ИзтриванеМного ме изкуши с това пиленце! Не съм опитвала рецептата, но и аз ще се явя на поправителен и ще го приготвя :) Усмихната нова седмица!
ОтговорИзтриванеГабче и при теб ще се повторя, много е вкусно. Пробвай, пък после и да се похвалиш :)
ИзтриванеХубава седмица и за теб!
О, много обичам съчетание - пиле-салвия. И твоят вариант е чудесен!:) Благодаря за споделената рецепта!:)
ОтговорИзтриване