И да похапнем ... Вариация на Пиле Салтимбока

Тази рецепта е по онова вкусно пиле Салтимбока на Пепи. Аз го приготвих по малко по-различен начин и се получи това:



Ето и моята рецепта:

Продукти:
500-600г. пилешки пържоли от бут
200г. бекон
150мл. бяло вино
30мл водка
сока на половин лимон
4с.л. зехтин
1/2 п. масло
брашно
черен пипер и сол на вкус
8 листа салвия - накъсани



Нарежете пилешкото месо на хапки. Подправете със сол и черен пипер. Полейте месото с 4 с.л. вино и 2 с. л. зехтин. Оставете да се маринова в хладилника за час.
Нарежете бекона на ситно. Загрейте маслото и останалата част от зехтина и пържете в него бекона. Пилешките късчета оваляйте в брашно и сложете при бекона. Когато се запържат от всички страни прибавете останалата част от виното, водата, лимоновия сок и водката. Прибавете листата салвия. Намалете котлона и оставете да поври докато течноста стане наполовина.

Сервирайте с любимата гарнитура. Ние си ги хапнахме с картофи соте. 
Да ви е сладко!





Коментари

  1. Обожавам го!
    Чудесно предложение!
    И така поднесено изглежда чудесно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дааа и на нас много ни хареса. Благодаря ти Кате.
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Ще похапнем , щом си рекла, защото изглежда вкусно и по твоя начин.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно ястие се е получило!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, Траянка радвам се че ви хареса. Благодаря че наминахте!
    Хубав ден момичета!

    ОтговорИзтриване
  5. Дидка, вкусно предложение!
    За мен без салвия, ако може!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може Дани, правила съм го и с босилек, но според мен с градинския чай е друго :)
      Спокойна вечер!

      Изтриване
  6. Мммм,много е вкусно,бих похапнала!
    Само да се уточним последно с водка ли ще са или с коняк :))!
    Важното е да има бяло вино и мръвка,нали?!
    Страхотно ястие!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха верно бе, голям съм шемет. Благодаря Елексирче вече е поправено. В моя тефтер съм прекопирала рецептата на Пепи, а при нея е с коняк. Истината е че не съм го правила никога с коняк, защото у дома коняк няма :))), все с водка :)))) и така... Благодаря ти още веднъж!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  7. Срам, не срам, още не съм опитала това пиле в нито един от предложените варианти. Но като гледам вкусотията от снимките, май съм изпуснала. Ще поправя грешката си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвай, ще ти хареса. Салвията е със специфичен аромат, но в комбинация с пилешкото е супер!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  8. Още тази седмица ще си го приготвя! Изглежда фантастично!
    Прегръщам те :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Чакам да се похвалиш :)
      Целивки много за теб!

      Изтриване
  9. Дианка, много изкушаващо звучи рецептата. Ще я опитам със сигурност.

    Пожелавам ти една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Вени! Много бърза и вкусна гозба. ще се радвам ако ти допадне :)
      Хубава седмица и за теб!

      Изтриване
  10. Дианка и аз ще похапна, защото такова пиле не съм опитвала още:). Изглежда много вкусно! Със салвия, само че суха правих свинско, да знаеш откъде да си намеря прясна? Благодаря и за твоя вариант на рецептата! Хубава нова седмица от мен!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Candy много е вкусно. Аз харесвам салвията, но не в големи количества. Купувам я от Метро, Карфур или Кауфланд, на щандовете за свежи подправки. В Метро винаги има. Благодаря ти че намина при мен!
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
    2. Благодаря за отговора, не се сетих за Метро:)!

      Изтриване
  11. Много ме изкуши с това пиленце! Не съм опитвала рецептата, но и аз ще се явя на поправителен и ще го приготвя :) Усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габче и при теб ще се повторя, много е вкусно. Пробвай, пък после и да се похвалиш :)
      Хубава седмица и за теб!

      Изтриване
  12. О, много обичам съчетание - пиле-салвия. И твоят вариант е чудесен!:) Благодаря за споделената рецепта!:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар