И да похапнем ... Пилешко филе, мариновано в зехтин, чесън и салвия.


Продукти:
около 600г пилешко бон филе
листа салвия

сол
черен пипер
около 1/4 ч. ч. зехтин
4-5 скилидки чесън
Пилешките бон филенца овкусете със сол и черен пипер. С помощта на клечки за зъби закрепете по две листа салвия върху всяко парченце месо, но само от едната страна. В подходящ съд подредете парчетата месо, полейте със зехтин, поръсете с тънко нарязани филийки чесън, втори ред месо, зехтин, чесън. Покрийте съда с  найлоново фолио или капак и оставете на хладно място за час.
Загрейте 
подходящ тиган, може да го поръсите с малко мазнина, подредете филетата с билките надолу и гответе месото до златист цвят /по няколко минути от всяка страна/. Извадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервирайте пилешките филета с подходяща за сезона салата.
Бързо, лесно, вкусно. Опитайте!
* Може да използвате пилешко филе, но трябва предварително да го нарежете на подходящи парчета.

Източник: Рецептата е по Идеята е на Доня Лидия от предаването на Фиеста ТВ "Италиянска идилия с Лидия". 



Коментари

  1. Ама как навреме ми идваш, точно размразих пилешко филенце, че и тип пеперуда:) Голям късмет -хахах. Не обичам салвия, но ще ги направя и без нея!
    Изглеждат супер!
    Хубава седмица, Диянче!

    ОтговорИзтриване
  2. Ха виж ти, за едно и също хапване сме си мислели с теб :))). Пробвай ги, но без салвията им се губи чара ;)
    Хубава седмица и на теб, а аз отивам да чета за Толедо.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз внимавам със салвията,че е много силна-на парче лист ще ми дойде множко.Иначе на филенца не бих отказала...
    Приятен ден и успешна нова седчида,Дани!

    ОтговорИзтриване
  4. Всичко изглежда много красиво и вкусно, Дианка -
    страхотни са новите ти предложения. Харесах ролето, меденото сладкишче и солената торта - чудесни идеи и рецепти!
    Моите поздравления и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Голяма вкусотия си спретнала Дианка! Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Живе и аз имах притеснения със салвията, но определено ми хареса, а и не се получи много силен аромат.
    Дианка благодаря за добрата оценка, доволна съм когато идва от майстор като теб :)
    Габи щастлива съм че ти харесва. Благодаря ти мила!
    Хубава вечер момичета!

    ОтговорИзтриване
  7. О, страхотно предложение. Обичам съчетанието пиле-салвия:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кокона. Аз с големи резерви подходих към салвията, но се оказа добра подправка и вече я използвам често. А в съчетание с пилешкото е супер, наистина.
      Хубав неделен ден!

      Изтриване

Публикуване на коментар