Продукти:
1ч.ч прясно мляко
1 яйце
9с.л. олио
1/2 с.л. сол
1с.л. захар
1/2кг. брашно
10г прясна мая
за плънка:
около 200г сирене
1 белтък
за печене:
около 50г масло
за намазване:
1 жълтък
1с.л. олио
Пресейте брашното.Затоплете прясното мляко. Нека е топло, а не горещо. Прибавете яйцето и разбъркайте.
Омесвам тестото в хлебопекарна, като в контейнера слагам продуктите в следния ред:
* прясното мляко с яйцето
* захар
* олио
* половината количество брашно
* сол
* останалата част от брашното
* мая
Използвам програма "Тесто", която е с продължителност 1 час и 20 мин. Наблюдавайте тестото. Може да се наложи да добавите още брашно или течност.
Ако нямате машина за хляб омесете тестото на ръка или с миксер.
За плънката разбийте белтъка на пяна и намачкайте в него сиренето. Ако е необходимо сложете още сирене. Трябва да се получи креместа текстура
Готовото тесто разделете на 6 равни части. Всяка разточете на кръг с дебелина около 5мм. Нарежете на 8 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник сложете по 1к.л. от плънката и навийте на кифличка.
Изберете голяма тава. Разтопете в нея маслото до течно състояние. Подредете в маслото кифличките. Оставете разстояние помежду им, защото се надуват. Покрийте тавата с домакинско фолио. Оставете за около 40-50 мин. да втасат още веднъж.
Разбъркайте жълтъка с олиото и намажете кифличките. Печете в загряла на 180г фурна за около 20-22 мин. или до готовност.
Мека вътрешност и перфектно хрупкава коричка. Опитайте!
Your blog really inspiring and enlightening. Don't stop! ❤️️
ОтговорИзтриване