450г бяло брашно
2ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
2ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
170г меко масло
200г захар
3 яйца
кората на 1 портокал
4-5 с.л. прясно изцеден портокалов сок
прахообразна оранжева боя /може и без нея/
пудра захар за овалване
Настържете кората на портокала. Смесете със захарта, разбъркайте и оставете за около 20мин. да се ароматизира.
Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта.
Разбийте захарта и маслото на гладък крем. Добавете едно по едно яйцата, портокаловия сок и малко сладкарса боя.
Накрая прибавете сухите съставки.
Омесете меко, лепкаво тесто. Ако се наложи добавете малко брашно.
Оставете в хладилник за поне час, за да стегне тестото.
От охладеното тесто оформете топчета с големината на орех, оваляйте в пудра захар.
Подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в загряла на 170 градуса фурна за около 17 минути или до готовност.
Охладете и си хапнете с кеф.
Меки, ароматни и много вкусни.
Коментари
Публикуване на коментар