И да похапнем ... Крем Карамел

Продукти:
7 яйца
13с.л. захар
1л. прясно мляко
1ч.ч. захар за карамелизиране
Загрейте фурната на 180 градуса.
В подходящ съд карамелизирайте захарта. Разпределете във формички за крем карамел, така че карамела да е само по дъното им. Формите подредете в голяма тава и оставете да се охлади.
Пригответе сместа за крема като смесите прясното мляко и захарта. Загрейте ги почти до кипене, като разбърквате до пълното стопяване на захарта. В отделен съд разбийте добре яйцата, прибавете към тях горещото подсладено прясно мляко на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Разпределете сместа във формите за крем карамел, върху карамелизираната захар.
В тавата с формите за крем карамел налейте студена вода. Нивото на водата трябва да е повече от половината ниво на тавата. Трябва да си оставите достатъчно място, за да долеете студена вода ако това се наложи. Сложете съда във фурната и намалете температурата на 130 градуса. Печете крем карамела около 2 часа, като го наблюдавате. Ако водната баня започне да ври трябва да долеете ледено студена вода. Това ще спре процеса на кипене и крем карамела ще бъде без шупли.
Готовия крем оставете да се охлади напълно.
Много внимателно с тънък нож отделете крема от стените на формата и обърнете в подходяща чинийка.
Да ви е сладко!

Коментари

Публикуване на коментар