И да похапнем ... Лимонови френски макарони с крем Nutella

Честита Коледа на всички читатели на "И да похапнем ..."Бъдете здрави, щастливи и благословени!

Днешната рецепта не е за коледни сладки, не че нямаше такива, но тази Коледа имахме чудесен повод да празнуваме - дипломирането на сина ми.  Благодаря му от сърце за емоциите които ми създаде. Щастлива и горда съм и му пожелавам успешна професионална реализация. 
Рецептата е за любимите у дома френски макарони, този път с крем от Nutella и крема сирене и чудесен лимонов аромат, които приготвих за почерпка.
Продукти:
90г белтъци, престояли в хладилника поне 48 часа, в добре затворен съд
щипка сол
40г кристална захар
200г пудра захар
110г бадемово брашно
лимонова есенция
жълта сладкарска боя
Разбийте белтъците със солта до образуване на пяна. Добавете кристалната захар на 2 пъти, сладкарската боя и лимоновата есенция, като не спирате да разбивате. Трябва да се получи лъскав и твърд крем.
Пресейте поне два пъти бадемовото брашно и пудрата захар. Прибавете ги при белтъците на три пъти като вече разбърквате със силиконова бъркалка до пълното им смесване.
Подгответе си голяма тава, покрийте я с хартия за печене. Шприцовайте с пош, с кръгъл накрайник макароните, на разстояние едно от друго. Леко тупнете тавата в кухненския плот няколко пъти, за да излязат мехурчетата въздух и да се изравни повърхността. Оставете ги на стайна температура за 40-50 мин. да хванат твърда коричка. Печете ги в загряла на 150 градуса фурна около 15 - 16 мин. Оставете напълно да се охладят.
за крема с Nutella и крема сирене:
5с.л. крема сирене
4с.л. Nutella
2с.л. меко масло
настъргани лимонови корички

Разбийте до мека кремообразна смес продуктите. Слепете макароните с него и оставете на хладно място да престоят едно денонощие.

Коментари