И да похапнем ... Шоколадови сладки с брашно от рошков

С наближаването на коледните празници започнах сладкоправенето. Искам тази година да разнообразя коледните сладки и съм приготвила няколко интересни рецепти. Надявам се да ви допаднат. Ето и първото предложение:
Топящи се в устата шоколадови сладки, приготвени с брашно от рошков и за по-наситен шоколадов вкус съм добавила Nutella. Опитайте!
Продукти за 30 бр.:
180г брашно
50г брашно от рошков
1 ч.л. /5г/ бакпулвер
50г масло на стайна температура
60г мас на стайна температура
100г захар
1 яйце
ванилия
течен шоколад Nutella

Двата вида брашно пресейте заедно с бакпулвера. Маслото и маста разбийте с миксер за 2 минути до кремообразна смес. Прибавя се захарта и отново разбийте 2 минути. Добавете яйцето и продължете разбиването още минута. Сипете половината суха смес и продължете да разбивате с миксера още минута. Когато прибавите и останалата част от сухите продукти, ароматизирайте с ванилия и разбъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Покрийте полученото тесто с найлоново фолио и оставете в хладилника за около 30 мин. 
От охладеното тесто оформете топчета, колкото орех. С дръжката на дървета лъжица направете вдлъбнатина в оформеното топче. Печете в загряла на 180 градуса фурна за 10 мин. Оставете да се охладят. 
В микровълнова фурна или на водна баня разтопете шоколада до течно състояние. Напълнете сладките с него. Оставете за една нощ да стегнат.
Да ви е сладко!

Коментари