Продукти:
80г масло
80г захар
2 яйца
80г брашно за кекс /или 80г бяло брашно + 1/2ч.л. бакпулвер/
50г бадемово брашно /или ситно смлени бадеми/
ванилия
Стопете маслото в микровълнова до течно състояние, но внимавайте да не започне да кипи. Оставете го да се охлади напълно. Разбийте захарта и маслото. Прибавете едно по едно яйцата и бадемовото масло. Пресейте брашното,добавете и него към сместа, разбъркайте внимателно със силиконова или дървена бъркалка до хомогенизиране. Покрийте съда с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин.
Намаслете формички за мадлени. Сложете в тях по една равна супена лъжица от охладената кексова смес. Печете в загряла на 200 градуса фурна за около 15 мин, или до готовност.
Нежни, пухкави, чудесни за похапване по всяко време. Опитайте!
80г масло
80г захар
2 яйца
80г брашно за кекс /или 80г бяло брашно + 1/2ч.л. бакпулвер/
50г бадемово брашно /или ситно смлени бадеми/
ванилия
Стопете маслото в микровълнова до течно състояние, но внимавайте да не започне да кипи. Оставете го да се охлади напълно. Разбийте захарта и маслото. Прибавете едно по едно яйцата и бадемовото масло. Пресейте брашното,добавете и него към сместа, разбъркайте внимателно със силиконова или дървена бъркалка до хомогенизиране. Покрийте съда с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин.
Намаслете формички за мадлени. Сложете в тях по една равна супена лъжица от охладената кексова смес. Печете в загряла на 200 градуса фурна за около 15 мин, или до готовност.
Нежни, пухкави, чудесни за похапване по всяко време. Опитайте!
Толкова нежни са ти мадленките,Ди!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнато утре:)
:)))Много успешно ме подбутна към утрешния десерт!