Продукти за 25-27 бр.:
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч олио
2 ч.ч. пюре от тиква
3 1/2 ч.ч. брашно за кекс
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
щипка сол
1/2 ч.ч. стафиди /смес от тъмни и златни стафиди/
1/2 ч.ч. орехи /нарязани на едро/
1/2 ч.ч. тиквени семки /може да е смес от тиквени и слънчогледови семки/
Пресейте брашното и го смесете със солта, бакпулвера, канелата и индийското орехче. Ако нямате самонадигащо се брашно използвайте бяло, като към него добавите още 2 ч.л. бакпулвер.
В друг съд смесете ядките и стафидите.
В дълбока купа разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Прибавете киселото мляко и олиото и разбивайте до пълното хомогенизиране на сместа.
Добавете сухите съставки при мокрите като разбърквате със силиконова или дървена шпатула. Накрая прибавете ядките и стафидите. Така полученото кексово тесто разпределете във форма за мъфини, в която предварително сте сложили хартиени капсули. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Получават се чудесни пухкави кексчета с невероятен вкус. Аз обогатих вкуса им като направих крем и ги покрих с него.
Крема направих с останали продукти в хладилника, на око, но ще се опитам да дам някакви пропорции.
за крема:
около 150г карамелено кондензирано мляко
4-5 с.л. маскарпоне
5-6 с.л. обикновено крема сирене
Смесвате всички продукти и разбивате с миксер до гладка смес. Ако сместа е рядка добавете още крема сирене. Готовия крем разпределете върху мъфините.
Да ви е сладко!
Адаптирано от тук.
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч олио
2 ч.ч. пюре от тиква
3 1/2 ч.ч. брашно за кекс
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
щипка сол
1/2 ч.ч. стафиди /смес от тъмни и златни стафиди/
1/2 ч.ч. орехи /нарязани на едро/
1/2 ч.ч. тиквени семки /може да е смес от тиквени и слънчогледови семки/
Пресейте брашното и го смесете със солта, бакпулвера, канелата и индийското орехче. Ако нямате самонадигащо се брашно използвайте бяло, като към него добавите още 2 ч.л. бакпулвер.
В друг съд смесете ядките и стафидите.
В дълбока купа разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Прибавете киселото мляко и олиото и разбивайте до пълното хомогенизиране на сместа.
Добавете сухите съставки при мокрите като разбърквате със силиконова или дървена шпатула. Накрая прибавете ядките и стафидите. Така полученото кексово тесто разпределете във форма за мъфини, в която предварително сте сложили хартиени капсули. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Получават се чудесни пухкави кексчета с невероятен вкус. Аз обогатих вкуса им като направих крем и ги покрих с него.
Крема направих с останали продукти в хладилника, на око, но ще се опитам да дам някакви пропорции.
за крема:
около 150г карамелено кондензирано мляко
4-5 с.л. маскарпоне
5-6 с.л. обикновено крема сирене
Смесвате всички продукти и разбивате с миксер до гладка смес. Ако сместа е рядка добавете още крема сирене. Готовия крем разпределете върху мъфините.
Адаптирано от тук.
Честит празник, Дианка! Чудесни са мъфинките! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестит празник!Чудесни мъфини са станали!
ОтговорИзтриванеТези мъфини наистина са много вкусни! А кремът ги обогатява още повече.
ОтговорИзтриванеЧестит празник!