Продукти:
90г меко масло
1 1/8 ч.ч. захар
4 яйца
1ч.ч. брашно
1/2ч.ч. кокос
5с.л. неподсладено какао
1/2ч.л. бакпулвер
за соса:
1/3 ч.ч. прясно мляко
4с.л.захар
2с.л. масло
2с.л. какао
за шоколадовия крем:
1ч.ч. шоколад /при мен беше тъмен шоколад + няколко парченца бял/
3с.л. масло
1с.л. прясно мляко
коксови стърготини за украса
Разбийте мекото масло със захарта на крем. Добавете едно по едно яйцата. Пресейте брашното. Смесете го с какаото и бакпулвера. Прибавете го при яйчната смес и разбъркайте внимателно с помощта на силиконова или дървена бъркалка докато стане еднородна смес. Сипете кокоса и отново разбъркайте. Така полученото кексово тесто прехвърлете в подходяща тавичка, която предварително сте покрили с хартия за печене. При мен беше с кръгла форма и диаметър около 20-22см и се получи по висока торта. Ако искате по-тъничък блат използвайте по-широка форма. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност. Оставете да се охлади.
Пригответе соса като сложите всички продукти в подходящ съд и загрейте на котлона. Когато започне да ври бъркайте непрекъснато докато се сгъсти или течността се редуцира наполовина. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади. Разбърквайте го периодично, за да не образува коричка. Соса трябва да се охлади, а не да изстине напълно. С него полейте повърхността на блата и разнасяйте с лъжица, за да попие максимално в него.
За шоколадовия крем смесете всички продукти и загрейте в микровълнова фурна или на водна баня докато се разтопи напълно шоколада. Оставете настрани да се охлади малко и полейте блата. Украсете с кокосови стърготини.
Получи се чудесна торта с приятен шоколадово - кокосов вкус.
Да ви е сладко!
90г меко масло
1 1/8 ч.ч. захар
4 яйца
1ч.ч. брашно
1/2ч.ч. кокос
5с.л. неподсладено какао
1/2ч.л. бакпулвер
за соса:
1/3 ч.ч. прясно мляко
4с.л.захар
2с.л. масло
2с.л. какао
за шоколадовия крем:
1ч.ч. шоколад /при мен беше тъмен шоколад + няколко парченца бял/
3с.л. масло
1с.л. прясно мляко
коксови стърготини за украса
Разбийте мекото масло със захарта на крем. Добавете едно по едно яйцата. Пресейте брашното. Смесете го с какаото и бакпулвера. Прибавете го при яйчната смес и разбъркайте внимателно с помощта на силиконова или дървена бъркалка докато стане еднородна смес. Сипете кокоса и отново разбъркайте. Така полученото кексово тесто прехвърлете в подходяща тавичка, която предварително сте покрили с хартия за печене. При мен беше с кръгла форма и диаметър около 20-22см и се получи по висока торта. Ако искате по-тъничък блат използвайте по-широка форма. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност. Оставете да се охлади.
Пригответе соса като сложите всички продукти в подходящ съд и загрейте на котлона. Когато започне да ври бъркайте непрекъснато докато се сгъсти или течността се редуцира наполовина. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади. Разбърквайте го периодично, за да не образува коричка. Соса трябва да се охлади, а не да изстине напълно. С него полейте повърхността на блата и разнасяйте с лъжица, за да попие максимално в него.
За шоколадовия крем смесете всички продукти и загрейте в микровълнова фурна или на водна баня докато се разтопи напълно шоколада. Оставете настрани да се охлади малко и полейте блата. Украсете с кокосови стърготини.
Получи се чудесна торта с приятен шоколадово - кокосов вкус.
Да ви е сладко!
Мноого сочна и вкусна е станала!
ОтговорИзтриванеМмм, изглежда сочно и вкусно, че и лесно! Записах си, ще се пробва! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда! Ще се прави :)
ОтговорИзтриванеМного вкусно звучи тази торта-влажна, сочна и ароматна!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Дианка!
Шоколадова прелест! Прегръдки, Дианка!
ОтговорИзтриванеУхаа, изглежда уникална вкусотия! Май ще се прави :)
ОтговорИзтриванеПламена, Таня, Бети, Кате, Илианка безкрайно благодаря за милите коментари. Тортата е от десертите тип "бързо, лесно, вкусно" и е истинска шоколадова наслада :). Ще се радвам ако опитате и споделите впечатления. Сърдечни поздрави и спокойна вечер!
ОтговорИзтриване