Продукти:
600-700г пилешко месо от бут
1с.л. масло
1ч.л. сусам /пожелание/
за маринатата:
3с.л. соев сос
2с.л. лимонов сок
1с.л. мека горчица с мед
1с.л. мед
2с.л. бяло вино
1-2с.л. зехтин
2-3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
около 25-30г корен пресен джинджифил
Започнете с джинджифила, настържете го на ситно ренде. Накълцайте лука и чесъна. Пригответе маринатата като в подходяща купа смесите всички съставки. Нарежете пилешкото месо на хапки и го смесете с маринатата. Оставете да престои поне два часа, а най-добре за една нощ.
Загрейте в тиган маслото и изсипете вътре пилешкото заедно с маринатата. Бъркайте на висока температура докато месото побелее, после намалете температурата на котлона и оставете да къкри до редуцирането на течността наполовина. Ако обичате сусам може да поръсите месото със сусамови семки десетина минути преди края на готвенето.
Много крехко, ароматно и вкусно месо в леко пикантен сос.
Опитайте, заслужава си!
Да ви е сладко!
600-700г пилешко месо от бут
1с.л. масло
1ч.л. сусам /пожелание/
за маринатата:
3с.л. соев сос
2с.л. лимонов сок
1с.л. мека горчица с мед
1с.л. мед
2с.л. бяло вино
1-2с.л. зехтин
2-3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
около 25-30г корен пресен джинджифил
Започнете с джинджифила, настържете го на ситно ренде. Накълцайте лука и чесъна. Пригответе маринатата като в подходяща купа смесите всички съставки. Нарежете пилешкото месо на хапки и го смесете с маринатата. Оставете да престои поне два часа, а най-добре за една нощ.
Загрейте в тиган маслото и изсипете вътре пилешкото заедно с маринатата. Бъркайте на висока температура докато месото побелее, после намалете температурата на котлона и оставете да къкри до редуцирането на течността наполовина. Ако обичате сусам може да поръсите месото със сусамови семки десетина минути преди края на готвенето.
Много крехко, ароматно и вкусно месо в леко пикантен сос.
Опитайте, заслужава си!
Да ви е сладко!
Много вкусно и ароматно звучи това пиле, Диди! Т.е. на мен също много ми харесва аромата с джинджифил. Пък и бързичко за приготвяне :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубаво време да ви е вече, че не можете откри плажния сезон :)
Пепи аз ползвам пресен джинджифил за първи път и страааашно ми хареса. невероятно пикантно /не люто/ и много вкусно се получава.
ИзтриванеА за плажа е рано още, морето е студено и вятъра се усеща /поне за мен де :)))/, но и сезона ще открием.
Прегръдки и хубава седмица!
Дианка, чудно изглежда и много вкусно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате! Наистина беше много вкусно и определено ще се прави пак!
ИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Диди, определено изглежда чудесно! Джинджифилът ми е много силен като вкус, но тук има толкова ароматни съставки, че предполагам е по-хармонично.
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко и хубав ден!
Благодаря ти Гери! Да наистина има силен вкус и аз имах притеснения дали ще се хареса, но определено, но определено допадна на домочадието :))) и ще се прави пак. Мисля че меда някак балансира силния аромат и лютивия вкус на джинджифила.
ИзтриванеПоздрави, мила и хубава седмица!
Щом си казала нека похапнем от това ароматно пилешко,Диди,толкова сочно си го приготвила!Прегръдка и много релаксиращ уикенд пожелавам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Роси! Прегръдки и успешна седмица!
ИзтриванеХаресвам джинджифила и това сочно пилешко с пикантен сос ми допада изключително много!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна неделна вечер!
Благодаря много Ина! Хубава нова седмица и на теб!
Изтриване