Продукти:
500г кайма /по турската рецепта е само телешка кайма, но аз сложих смес - телешко и свинско/
200г
печен патладжан /добавен от мен/
1 ч.ч сварен ориз
половин
стрък праз /по турската рецепта е глава лук/
черен
пипер, кимион на вкус
1/2ч.л.
пушен червен пипер
магданоз
3 яйца
брашно
за овалване
20г
масло + 1с.л. олио или зехтин
Нарежете праза за ситно.
Загрейте мазнинзта и задушете в нея праза и 1/3 част от каймата за около 5-6 мин. Каймата трябва да се пръсне на ситни трохи. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
В голяма купа смесете каймата, ориза, 1 яйце, патладжана и запържената кайма. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, кимион и ситно нарязан магданоз. Намачкайте добре сместа, да се смесят продуктите.
Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30-40 минути.
Разбийте останалите две яйца. Пригответе си и брашното в подходящ съд.
Загрейте мазнина в тиган. От каймата оформете кюфтета. Оваляйте в брашно и след това в яйце. Изпържете до готовност.
Много сочни и различни по вкус кюфтета.
Опитайте!
Коментари
Публикуване на коментар