И да похапнем ... Къдън Буду Кюфте /вариация/

 


Продукти:

500г кайма /по турската рецепта е само телешка кайма, но аз сложих смес - телешко и свинско/

200г печен патладжан /добавен от мен/

1 ч.ч сварен ориз 

половин стрък праз /по турската рецепта е глава лук/

черен пипер, кимион на вкус

1/2ч.л. пушен червен пипер

магданоз

3 яйца

брашно за овалване

20г масло + 1с.л. олио или зехтин

Нарежете праза за ситно. 

Загрейте мазнинзта и задушете в нея праза и 1/3 част от каймата за около 5-6 мин. Каймата трябва да се пръсне на ситни трохи. Свалете от котлона и оставете да се охлади. 

В голяма купа смесете каймата, ориза, 1 яйце, патладжана и запържената кайма. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, кимион и ситно нарязан магданоз. Намачкайте добре сместа, да се смесят продуктите. 

Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30-40 минути.

Разбийте останалите две яйца. Пригответе си и брашното в подходящ съд.

Загрейте мазнина в тиган. От каймата оформете кюфтета. Оваляйте в брашно и след това в яйце. Изпържете до готовност.

Много сочни и различни по вкус кюфтета.

Опитайте!

Коментари