И да похапнем ... Картофена супа с лапад


Продукти:
3-4 средно големи картофа
3-4 стръка пресен лук
2 големи шепи лапад
1 средно голям морков
2 жълтъка
5-6 с.л. заквасена сметана
мазнина
сол
черен пипер
кимион
зеленчукова подправка за супи или зеленчуков бульон
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. Измийте го добре. Настържете моркова на едро ренде, а лука на ситно. Кипнете вода в подходящ съд и бланширайте лапада за кратко. Отцедете го добре от водата и нарежете на ситно. 
Задушете лука и моркова в мазнината докато омекнат. Прибавете картофите и лапада. Задушете за кратко и тях, като разбърквате периодично, за да не загорят. Налейте 2 литра вода, овкусете със сол, черен пипер, кимион и подправка за супи. Оставете да се готви на слаб огън докато картофите омекнат напълно. Поръсете с магданоза и изключете огъня. Оставете да се охлади за около 3-4 минути. 
Пригответе застройката като разбийте добре жълтъците и заквасената сметана. Добавете при тях 1 черпак от горещия бульон и разбъркайте. Прибавете застройката към супата и разбъркайте добре.
Да ви е сладко!

Коментари

Публикуване на коментар