И да похапнем ... Телешко с праз

Продукти за 4 порции:
700г телешки шол
1 голям стрък праз 
1 голям морков настърган на едро ренде
сол
черен пипер
кимион
1ч.л. пушен червен пипер
1ч.л. суха подправка за супи
олио

Нарежете праза на едри колелца. Сложете го в подходяща тенджера заедно с моркова. Полейте с мазнина и задушете до омекване на праза.
Нарежете телешкото на жулиени и прибавете при зеленчуците. Ако мазнината е малко добавете още, но не прекалявайте. Когато месото се запечата от всички страни налейте около 1 литър вода. Оставете на тих огън да се готви докато водата се редуцира наполовина. Прехвърлете телешкото заедно с течността в йена с капак. Овкусете с черния пипер, кимиона, пушения пипер и подправката за супи. Разбъркайте. Долейте още около литър вода. Покрийте с капака и гответе за около час на 220 градуса.
След около час извадете йената и посолете ястието. Намалете фурната на 150 градуса и оставете да се готви за още един час и половина. Наблюдавайте месото не бива да остава без сос. Готовото ястие поръсете с пресен магданоз.
Да ви е сладко!

Коментари