И да похапнем ... Катми

Продукти:
350мл студено прясно мляко
150мл топла вода
2 яйца
200г брашно 
20г прясна мая
3с.л. олио
1с.л. захар
1/2ч.л. сол

Пресейте брашното. В топлата вода разтворете маята заедно с 2-3 с.л.брашно и захарта. Оставете за 10 мин. да се активира. 
Разбийте добре яйцата с олиото. Прибавете ги при млечната смес заедно с брашното и отново разбъркайте. Накрая добавете солта. Оставете така получената каша да втаса за около час.
Катмите се пекат върху добре загрял сач, но аз нямам и затова пека на тиган за палачинки. Добре загрелия тиган, намажете с масло и излейте част сместа. Моят тиган е с диаметър 22см, в него изливам един черпак от сместа за катми с вместимост около 100-110мл. Когато започнат да се появяват дупчици обърнете катмата, за да се изпече и другата страна. Готовата катма обръщате в подходяща чиния и още топла намажете с масло. 
Да ви е сладко!

Коментари

Публикуване на коментар