И да похапнем ... Мадлени с брашно от рошков

Продукти:
80г масло
80г захар
2 яйца
70г бяло брашно
20г брашно от рошков
5г бакпулвер
ванилия
щипка сол
Разтопете маслото до течно състояние. Оставете да се охлади до стайна температура. 
Пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера и солта.
Разбийте охладеното масло със захарта до кремообразно състояние. Добавяйте едно по едно яйцата и ванилията. Накрая прибавете сухите съставки и с помощта на дървена или силиконова бъркалка хомогенизирайте сместа.
Оставете я в хладилника за половин час.
Загрейте фурната на 170г. Разпределете сместа във форма за мадлени, като запълвате 2/3 от обема на гнездото. Печете за около 15-17 мин. или до готовност.
Да ви е сладко!

Коментари