И да похапнем... Чийзкейк с ягоди

Продукти:
за ронливия слой:
200г какаови бисквити "Еверест"
80г разтопено масло

за чийз крема:
200г крема сирене
200г заквасена сметана
170г захар
4 яйца
1с.л. мед
2с.л. настъргана портокалова /или лимонова/ кора
ванилия

за ягодовия слой:
500г пресни, добре узрели ягоди
около 150г захар
1п желатин


В блендер или кухненски робот смелете бисквитите с маслото. В подходяща тортена форма с отделящ се ринг и с диаметър около 25см изсипете смлените бисквити. Разпределете ги плътно по дъното, като ги притиснете добре с лъжица.
Разбийте крема сиренето и заквасената сметана до получаване на крем. Прибавете останалите продукти и бъркайте до получаване на много гладка хомогенна смес. Излейте я внимателно върху бисквитения слой. 
Печете в предварително загряла на 160 градуса фурна за около 30-35 мин. или до готовност. Извадете и охладете напълно.
За ягодовия слой почистете и блиндирайте плода заедно със захарта. Желатина залейте в подходящ съд с около 25-30мл. вода и оставете 10мин. да набъбне. Загрейте го на водна баня или в микровълнова фурна до течно състояние, НО внимавайте да не достигне температура на кипене. Ако това се случи трябва да го изхвърлите и да започнете отново. Втечнения желатин прибавете при ягодовото пюре и бъркайте енергично до пълното смесване на продуктите. Oставете в хладилника за около 10 мин. леко да се сгъсти пюрето и разпределете върху чийзкейка.
Оставете десерта за едно денонощие в хладилника. 
Лек, свеж и много вкусен десерт. Опитайте!


Рецептата е от тук. 

Коментари

Публикуване на коментар