И да похапнем ... Блат за пица от карфиол



Продукти:
1 глава карфиол
2-3 яйца /зависи от количеството на карфиола/
2 скилидки чесън
50 г пармезан или настърган кашкавал
копър
черен пипер
сол

Накъсайте карфиола на розички. Сложете ги заедно с чесновите скилидки в кухненски робот или блендер и смелете на трохи. Добавете яйцата, кашкавала, солта и подправките и оставете робота да смеси продуктите. Сместа за блатовете е готова.
Покрийте голяма тава с хартия за печене. Върху нея оформете от сместа малки блатове за пица  или един по-голям. Аз предпочитам малки и по-тънки. Печете ги 15 мин. в предварително загряла на 180 градуса фурна. Оставете ги да се охладят и ги съхранявайте в найлонов плик. 

Коментари