И да похапнем ... Тиквен кейк с течен шоколад

Продукти:
200г брашно
1ч.л. сода за хляб
1/2ч.л. бакпулвер
1ч.л. канела
щипка сол
100г масло
180г захар
40г мед
2 яйца
170г тиквено пюре
ванилия
50г Nutella или друг течен шоколад
В подходящ съд пресейте брашното заедно с бакпулвера и содата. Смесете с канелата и солта. Разбъркайте.
В купа разбийте маслото със захарта до получаване на кремообразна смес. Прибавете меда и отново разбъркайте. Добавете едно по едно яйцата и тиквеното пюре. Когато сместа стане хомогенна прибавете сухите съставки и няколко капки есенция ванилия. Бъркайте до смесването на всички съставки. 
Отделете една трета част от сместа и към нея прибавете течния шоколад, разбъркайте. 
Покрийте форма за кекс с хартия за печене. В нея разпределете по-голямата част от кексовата смес. Изсипете сместа с течния шоколад и накрая накапете останалата кексова смес. С дървен шиш направете няколко кръгови движения, за да се получи мраморен ефект.
Кекса печете в загряла на 190 градуса фурна за 45 минути или до готовност. Когато е готов извадете от фурната и охладете за около 4 мин. Извадете го от формата, отстранете хартията за печене и оставете да се охлади напълно върху решетка. Още топъл поръсете обилно с пудра захар.
Когато опитате, вкуса е..... уааауу.  Комбинацията от масло, мед, тиквата и течен шоколад правят десерт чудесен
Да ви е сладко!

Коментари