И да похапнем ... Шоколадови линцери

Продукти:
70г меко масло
80г мас на стайна температура
130г пудра захар
1 яйце
2с.л. какао /около30г/
250г брашно
щипка сол
2с.л. настъргана портокалова кора
ванилия

за слепване:

100г бял шоколад
100мл течна сладкарска сметана

Пресейте брашното с какаото и солта. Разбийте мазнината с пудрата захар до достигане на кремообразна консистенция. Прибавете яйцето и ароматите. Накрая добавете брашното като омесите лепкаво тесто. Покрийте го с найлоново фолио и оставете за два часа в хладилника да стегне. Охладеното тесто разделете на четири части. От всяка разточете на кора с дебелина около 3-4 мм. Изрежете на фигурки по ваш вкус. Подредете ги в тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете в загряла на 180 градуса фурна за кратко, около 5-6 мин. Охладете. 
Кипнете сметаната и начупете в нея шоколада. Разбъркайте до пълното му разтапяне. Оставете в хладилника за 2-3 часа да се охлади, след което разбийте с миксер до получаване на крем. Слепете с него линцерите.
Много вкусни и ефектни, чудесни за коледните празници и не само :)
Да ви е сладко!


Коментари

Публикуване на коментар