И да похапнем ... Бананов сладкиш с брашно от рошков

Продукти:
1ч.ч. брашно за кекс /или 1ч.ч. бяло брашно + 1/2ч.л. бакпулвер
1/2ч.ч. брашно от рошков /или 1/2ч.ч. какао/
1 яйце
1ч.ч. кафява захар
1/2ч.ч. мазнина /олио + разтопено масло/
1 голям банан или 2 по-малки, намачкани
1/2ч.ч. натрошени орехи
1/2ч.ч. шоколадови капки
ванилия
Пресейте брашното с бакпулвера и брашното от рошков.
Разбийте яйцето със захарта. Прибавете мазнината и бананите. Разбъркайте добре.
Прибавете сухите съставки и разбъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка до хомогенизиране на сместа. Накрая добавете орехите, шоколадовите капки и ванилията.
Покрийте подходяща тава с хартия за печене. Разпределете върху нея кексовата смес. Печете в загряла на 180 градуса фурна 30 минути или до готовност.
Много шоколадов, много ароматен, с мека текстура и хрупкава коричка.
Опитайте!

Коментари

Публикуване на коментар