И да похапнем ... Лимец хляб със слънчогледови ядки

Продукти:
250 мл. яйрян
1 1/2 с.л. захар
2с.л. олио
1 ч.л. самардала
450 г брашно от лимец
10г жива мая
2-3с.л слънчогледови ядки

Пригответе си айрян с топла вода. Сложете продуктите в контейнера на хлебопекарната в следния ред:
* айрян
* захар
* олио
* половината количество брашно
* самардала
* останалото брашно
* мая
Включете хлебопекарната на програма тесто за паста, това е програма, която само меси тестото, без втасване. Програмата е с продължителност 15 мин. След звуковия сигнал прибавете ядките. Готовото тесто извадете от машината с намаслени ръце. Оформете го на хляб и сложете в тавата, в която ще го печете. Тавата трябва да е предварително покрита с хартия за печене. Направете на тестото 2-3 напречни разреза. Покрийте тестото и оставете да втаса.
Печете в предварително загряла на 200 градуса фурна за 45 мин. или до готовност.

рецептата от тук

Коментари