И да похапнем ... Кокосови мадлени

Продукти:
100г масло
30г кокосово масло
1с.л. ароматен алкохол /аз използвах този/
3 яйца
100г захар
100г брашно за кекс /или 100г брашно и 1/2ч.л. бакпулвер/
50г кокосови стърготини
Стопете двата вида масло до течно състояние. Смесете ги с алкохола и оставете да се охладят напълно. Охладеното масло разбийте заедно със захарта до кремообразно състояние. Добавете едно по едно яйцата, като продължавате да разбивате докато сместа се хомогенизира. Накрая прибавете сухите съставки. разбъркайте внимателно с помощта на дървена или силиконова бъркалка. Така получената кексова смес оставете 30 минути в хладилник.
Охладената смес разпределете във форма за мадлени, като запълвате 2/3 от обема им. Печете в загряла на 200 градуса фурна за 8 минути или до готовност.
Прекрасни малки бижута с примамлив цвят и невероятен вкус. Опитайте!

Рецептата е на Ева Тонева 

Коментари